Eğitim Antijen Testi Nedir, Nasıl Yapılır? Antijen Testi Neden Yapılır?

Antijen Testi Nedir, Nasıl Yapılır? Antijen Testi Neden Yapılır?

19.04.2022 - 15:10 | Son Güncellenme:

Antijen, kelime anlamı olarak bağıştıran anlamına gelmektedir. Vücut içerisinde pek çok bakteri, virüs ve mikrop gibi canlılar yer almaktadır. Bu canlıların ve vücudun diğer yabancı maddelere gösterdiği tepkiler bulunmaktadır. Bu tepkiler savunma sistemi ile sağlanmaktadır. Savunma sisteminde bulunan elemanlardan birinin antijen olduğu bilinir. Peki, antijen testi nedir? Antijen testi nedir ve nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Antijen Testi Nedir, Nasıl Yapılır Antijen Testi Neden Yapılır

Antijen testi, en kısa tanımı ile kişinin hastalığı olup olmadığının tespit edilmesine fayda sağlayan bir testtir. 

Haberin Devamı

 Antijen Testi Nedir, Nasıl Yapılır?

 Antijen testi, vücut içerisinde hastalığın bulunup bulunmadığını gösteren bir test olarak bilinir. Hastalıkların belirlenmesi amacı ile antijen testi büyük önem taşımaktadır. Bu test sonrasında antikor testleri de istenebilir. Antijen testi genel anlamda bireylerde akut bir enfeksiyon olup olmadığına karar veren bir testtir.

 Antijen Testi Neden Yapılır?

 Antijen testi ile virüslerim vücuda etkisinin olup olmadığına karar verilmektedir. Kişi daha önceden Covid 19 gibi hastalıklar geçirmiş ise, vücutta bir hasar kalıp kalmadığını tespit etmektedir. Belirli bir belirtiye bağlı olarak da görülebilir ancak kişinin rutin kontrollerinde de bu test istenebilmektedir. Tamamen sağlık açısından yapılan bir testtir ve virüs hastalıkları geçiren kişilerin yaptırması gerekmektedir. Antijen testinin yapılmasında bir diğer amaç da hastada mevcut olan rahatsızlığa karşı bağışıklık seviyesini ölçmek sayılmaktadır. Bu ölçüm yapılmalı ki hastada eksik olan durumlar tamamlanmalıdır.