Eğitim Anubis Kimdir? Anubis Hikayesi Ve Mitolojideki Yeri Nedir?

Anubis Kimdir? Anubis Hikayesi Ve Mitolojideki Yeri Nedir?

05.02.2022 - 15:05 | Son Güncellenme:

Eski Mısır tarihine baktığımız zaman çok farklı isimlerin karşımıza çıktığı sıkça görülmektedir. Bu isimler arasında Anubis ismide yer almaktadır. Mısır mitolojisi birçok gizem ile doludur. Bu gizemli yapı insanları oldukça çok etkilemektedir. Anubis kimdir? Anubis hikayesi ve mitolojideki yeri nedir tüm detayları ile derledik.

Anubis Kimdir Anubis Hikayesi Ve Mitolojideki Yeri Nedir

 Mısır mitolojisinin içerisinde yer alan her konu ilgi odağı olmayı başarmıştır. Çünkü anlatılan birçok sırrın halen çözülemediği bilinmektedir. Bundan dolayı Mısır mitolojisinde yer alan isimler çok merak edilmektedir. 

Haberin Devamı

 Anubis Kimdir? 

 Anubis ismini duyan kişiler olduğu gibi bu ismi hiç duymayan kişilerde olabilir. Bu ismi duyanda duymayanda çok merak etmektedir. Anubis, Antik Mısır mitolojisine baktığımız zaman ölüm ve cenaze tanrısı olarak karşımıza çıkar. 

 Anubis Hikayesi ve Mitolojideki Yeri Nedir?

 Anubis ile alakalı birçok hikaye bulunmaktadır. En ilginç olanı ise Anubis'in ölen kişilerin kalplerini kendi terazisinde tarttığı ve ruhlarını yargıladığıdır. Yani Anubis ölüm ile birlikte anılmaktadır. Anubis hakkında birçok söylenti olsa da en yaygın olanı onun cenaze ve ölüm tanrısı olduğudur. 

 Anubis'in mitolojideki yeri biraz karmaşıktır. Kimi inanışa göre Anubis şeytani bir figürdü. Bazı inanışlar ise Anubis'in aklı başında birisi olduğudur. Set ve Nephthys'in oğlu olarak bilinen Anubis mumyalayıcı olarak da bilinir. Çünkü Set tarafından öldürülen Osiris'i mumyaladığı anlatılır. Çakal başlı tasviri bulunan Anubis birçok Mısır anlatısında karşımıza çıkmaktadır.