Eğitim AÖL 2. Dönem ders kayıtlarında son gün ne zaman?

AÖL 2. Dönem ders kayıtlarında son gün ne zaman?

04.02.2016 - 22:18 | Son Güncellenme:

Açıköğretim lisesinden eğitim almakta olan öğrenciler için 2. Dönem ders kayıtlarında son gün 5 Şubat. Ders kaydı yapmadığınız durumda 2. Dönem ders görmeyecek ve sınavlarına giremeyeceksiniz. Nasıl ders kaydı yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

AÖL 2. Dönem ders kayıtlarında son gün ne zaman

Açık lise olarak da bilinen halk arasında ki ismiyle lise eğitimini alamayan belli nedenlerle lise eğitimi alamayan vatandaşların sonrasında aldığı eğitime açıktan eğitim adı verilir. Yani lise okumayan ancak sonradan lise diploması almak isteyen vatandaşlar için hazırlanan bu Açık Öğretim Liseleri çok faydalı olmuştur. Artık günümüzde ne yazık ki üniversite diploması ile bile iş bulmak kolay değildir. Bu nedenle herkes en azından bir lise diplomasına ihtiyaç duyar. Her yıl tüm ülke tarafından gerçekleştirilen bu Açık Öğretim lise sınavları yine bu yıl da gerçekleştirilmiştir. 2 Ocak Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günü gerçekleştirilen bu açık öğretim lise sınavlarına pek çok katılım sağlanmıştır. Merakla beklenen sınavın sonuçları geçtiğimiz hafta içerisinde açıklanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığının resmi sayfasından açıklanmış olan bu sonuçlar doğrultusunda sınava giren adaylar ‘’Öğrenci Girişi’’ yaparak sonuçlarını öğrenebilirler. Kayıt yenileme işlemleri ise 2015 – 2016 yılı için sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Merakla ve heyecanla beklenen sınavın sonuçları artık açıklanmış adaylar derin bir nefes almıştır. Stresli günler artık sona ermiştir. Sınavın verdiği gerginlik ve kaygı da artık son bulmuştur. Ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirilen bu açık öğretim lisesi sınavına katılım bu yıl oldukça fazladır. Sınav sonuçlarının açıklanmasının sonrasında kayıt yenileme işlemleri de başlamış durumdadır. Açık Öğretim Lisesi birinci dönem kayıt işlemleri otomatik olarak yapılacağına az evvel de belirttik. Ancak ikinci dönem kayıtları da başlamış durumdadır.

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesi ikinci dönem kayıt işlemleri de başlamıştır. 2015 – 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilen bu kayıtlar 18 Ocak tarihinde başlamıştır. En son kayıt tarihi ise 5 Şubat Cuma günüdür. Bu güne kadar açık öğretim lisesine başvuru yapmak isteyen adaylar bu tarihe kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Açık Öğretim Lisesi ikinci dönem kayıt ücretleri ise 2016 yılı için 40 TL olarak ücretlendirilmiştir. Bunların 30 TL olan kısmı Açık Öğretim Lisesinin anlaşmalı olduğu özel bankalara geriye kalan 10 TL si ise açık liseye kayıt yapan kuruluşa verilecektir.

Bu şekilde ikinci dönem için Açık Öğretim den Lise okumak isteyen vatandaşlar kayıtlarını yaptırabilir. Aynı zaman da öğrenciler bu şekilde lise diploması alarak gerekli yerlerde bu diplomayı kullanabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı kayıtlarını gerçekleştiren öğrenci adaylarına birer öğrenci numarası ve öğrenci bilgileri verir. Her öğrencinin numarası farklılık gösterir. Sizler bu öğrenci numaranızı kaybetmemeniz gerekir. Çünkü bu öğrenci numaraları ile bizler öğrenci girişi yaparız. Bu nedenle bu bilgi bizler için büyük önem taşır. Öğrenci girişi yapamadığımız takdirde bizler Milli Eğitim Bakanlığının resmi sayfasına giriş yapamayız. Çünkü buraya giriş yaparken öğrenci girişini seçeriz ve o şekilde girişimizi gerçekleştiririz. Aksi takdir de bizler sisteme giriş yapamayız. Sınav sonucumuzu da öğrenemeyiz.