Eğitim AÖL KAYIT YENİLEME 3. dönem: 2022 Açık lise kayıt yenileme ne zaman bitecek? AÖL giriş ekranı ve sınav tarihleri

AÖL KAYIT YENİLEME 3. dönem: 2022 Açık lise kayıt yenileme ne zaman bitecek? AÖL giriş ekranı ve sınav tarihleri

14.04.2022 - 02:05 | Son Güncellenme:

AÖL sınav tarihleri! Açıköğretim lisesi 2. dönem sınavları mart ayında gerçekleşmişti. Öğrenciler ise AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemleri için tarih aralığını merakla sorguluyor. MEB tarafından açık lise kayıt yenileme süreci başladı. Peki, AÖL kayıt yenileme 2022 nasıl ve nereden yapılır?

AÖL KAYIT YENİLEME 3. dönem: 2022 Açık lise kayıt yenileme ne zaman bitecek AÖL giriş ekranı ve sınav tarihleri

AÖL giriş sayfası, şu günlerde açıköğretim lisesi öğrencilerinin sıklıkla ziyaret ettiği sayfalar arasında. İkinci dönem sınavları geride kaldı ve 3. dönem için kayıt yenileme süreci 11 Nisan'da başladı. Öğrenciler kayıt yenileme yaptırabilmek için kayıt yenileme bedeli lan miktarı anlaşmalı bankalara yatırmak durumunda. AÖL kayıt yenileme ücreti ne kadar?

Haberin Devamı

AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BİTİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme başvuruları 11 Nisan 2022 – 29 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru işlemleri ise 29 Nisan mesai bitiminde son bulacak.

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Kayıt yenileme işlemleri; öğrencilik durumu 'silik, donuk veya aktif' olanlar için sınav ücretinin anlaşmalı bankalara yatırılması ile sistem tarfından otomatik olarak yapılır.

Diğer yandan ücretin yatırılmasının ardından bir iş günü geçmesine rağmen kayıt yenileme yapılmıyorsa öğrencilerin halk eğitim merkezi müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

AÖL KAYIT 3. DÖNEM YENİLEME EKRANI

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açıköğretim lisesi kayıt yenileme ücreti, 2022 yılında bir dönem için 50 TL'dir. Halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına ise 5 TL olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

AÖL SINAV TARİHLERİ

AÖL 3. dönem sınav tarihi - Temmuz
AÖL 1. dönem sınav tarihi - Aralık