Eğitim Apartman Yöneticisi Nasıl Seçilir? Apartman Yöneticisi Seçimi Nasıl Yapılır?

Apartman Yöneticisi Nasıl Seçilir? Apartman Yöneticisi Seçimi Nasıl Yapılır?

06.05.2021 - 16:59 | Son Güncellenme:

Bireyler yaşadıkları apartmanda bir yönetici seçerek, apartmanla ilgilenecek olan kişiyi görevlendirir. Apartman yöneticisinin nasıl seçileceği apartman sakinlerinin ilgilendiği bir konudur. Apartman yöneticisinin nasıl seçildiği ve seçimlerin nasıl yapıldığı araştırılıyor. Apartman yöneticisi nasıl seçilir? Apartman yöneticisi seçimi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Apartman Yöneticisi Nasıl Seçilir Apartman Yöneticisi Seçimi Nasıl Yapılır

Apartman yöneticisi her apartmanda seçilir. Genellikle apartmanda en eski olan kişiler yöneticilik görevini üstlenir.

Apartman Yöneticisi Nasıl Seçilir?

Apartmanlarda yöneticiler bulunuyor. Yöneticileri kimlerin seçtiği daire sakinlerinin merak ettiği konulardan biridir. Apartmanda aidatların toplanması gibi görevleri yerine getiren yetkili birey bulunur. Yetkili olacak kişiler, daire sakinleri tarafından seçilebilir. Genellikle oylama yapılmadan, apartmanda en eski olan kişiler yöneticiliğe seçilir. Yönetici olacak kişilerin, yapacağı görevlerin farkında olması gerekiyor. Apartmanla özel olarak ilgilenmeli ve zaman ayırmalıdır.

Herhangi bir uyumsuzluk sonucunda, kişiler farklı kişiyi apartman yöneticisi olarak seçebilir. Apartman yöneticileri kendi isteğiyle yöneticilik yaptığını beyan etmelidir. Aksi taktirde yönetici olmak istemeyen kişiler, yönetici olarak seçilmez. Yapılacak olan tüm işlemler hakkında detaylı bilgilere sahip olmaları gerekiyor.

Apartman Yöneticisi Seçimi Nasıl Yapılır?

Apartman yöneticisini seçmek için, aday olan kişiler göz önüne alınmalıdır. Apartmanlarda bazen birden fazla yönetici adayı olabiliyor. Yaşanan fazla aday durumlarında, daireler istediği yönetici adayına oy verebiliyor. Verilen oylarla en yüksek oya sahip olan daire sakini, yönetici olarak seçiliyor. Yönetici olacak kişiler, daire sahipleri tarafından seçilerek görevlendiriliyor. Daire sakinlerinin yaptığı oylama yöneticileri belirleyen kriterdir.

Daire sahiplerinin istemediği herhangi bir daire sakini apartman yöneticisi olamıyor. Apartman yöneticisi olacak kişilerin kendi isteğiyle adaylığını daire sakinlerine bildirmesi gerekiyor. Aday olduğunu açıklayan daire sakini, daireler tarafından uygun görülürse yönetici olabilir. Yapılacak olan oylamada tüm yetki daire sakinlerindedir.