Eğitim Apati Nedir? Tıpta Ve Psikolojide Apati Kelimesi Hangi Anlamlarda Kullanılır?

Apati Nedir? Tıpta Ve Psikolojide Apati Kelimesi Hangi Anlamlarda Kullanılır?

24.02.2021 - 14:42 | Son Güncellenme:

Tıp ve psikoloji alanlarında ruh sağlığı hakkında teşhis koymak ve tanı yapmak adına bazı terimler kullanılır. Bu terimlerden biri de apati kelimesidir. Sizler için apati nedir, tıpta ve psikolojide apati kelimesi hangi anlamlarda kullanılır sorularının cevaplarını derledik.

Apati Nedir Tıpta Ve Psikolojide Apati Kelimesi Hangi Anlamlarda Kullanılır

Apati, kişinin davranışları ve ruh sağlığı arasında tanı konulmak için kullanılır. Bir diğer anlamı yüksek derecede ilgisiz olma durumudur.

Haberin Devamı

Apati Nedir?

Apati, terim anlamı itibariyle kişinin çevresiyle ilgilenmeme durumudur. Bu durum bazı durumlarda kendiliğinden geçse de yardım alınması gerekecek kadar ilerleyebilir. Olaylar karşısında tepki vermeme, çevreyle olan ilişkileri tamamen kesme anlamını taşır. 

Apati, kişinin neredeyse karşılaştığı her durumda kayıtsız kalmasına neden olur. Tek başına bir hastalık olmadığı gibi diğer hastalıklarda bir belirti olarak kullanılır. Kişide kendisini yalnız hissetme, umursamama, ruhsal sorunlara daha kolay yakalanma gibi sorunlar oluşturabilir.

Tıpta ve Psikolojide Apati Kelimesi Hangi Anlamlarda Kullanılır?

Apati, psikolojik rahatsızlıklarla beraber ortaya çıkan bir sendromdur. Bu nedenle hasta bireyde aşırı ilgisizlik, duyarsızlık, tepkisiz kalma durumu görüldüğünde apati tanısı konulur. Yoğun olarak yaşandığı durumda bireyin yaşamını tamamen olumsuz şekilde etkiler.