Eğitim Apendektomi Nedir, Neden Yapılır? Apendektomi Nasıl Yapılır?

Apendektomi Nedir, Neden Yapılır? Apendektomi Nasıl Yapılır?

07.09.2022 - 16:15 | Son Güncellenme:

Apandisit, kalın bağırsağın başlangıç kısmında bulunan 5 ile 10 cm boyunda olan ve aynı zamanda apendiks ismi ile de bilinen bir çeşit kör bağırsak uzantısıdır. Aynı zamanda genellikle apandisit iltihaplanması ile birlikte görülür. Apendektomi nedir, neden yapılır sizler için derledik.

Apendektomi Nedir, Neden Yapılır Apendektomi Nasıl Yapılır

Apandisit, yarım santimetre genişliğine sahiptir. Aynı zamanda içinde lümen adı verilen bir uzantı yer alır. Apandisit iltihaplanması ise, genellikle bu lümenin tıkanması sonucunda ortaya çıkar.

Apendektomi Nedir?

Apendektomi, apandisit ameliyatına verilen bir isimdir. Bu ameliyat ile birlikte apandisitteki yaraların iyileşmesi hızlandırılır. Bunun sonucunda sindirim sistemi fonksiyonları normale dönen hasta ise, kısa zaman içinde de taburcu edilir ve bazı önerilerle evine yollanır.

Apendektomi Neden Yapılır?

Apandisit tedavisi ya da apandektomi genellikle iltihaplı organın cerrahi bir müdahale yardımı ile çıkarılması sayesinde gerçekleşir. Enfeksiyonun cerrahi müdahaleyi önleyebileceği hallerde öncelikli olarak antibiyotik tedavisi gerçekleştirilebilir.

Apendektomi Nasıl Yapılır?

Apendektomi tedavisi ise, yaklaşık olarak 5 ila 10 cm uzunluğunda bir kesi yapılarak açık bir cerrahi yöntemle gerçekleştirilebilir. Apandisitin tedavisi ise, çoğu zaman cerrahi olarak yapılır. Apandisit ameliyatı apandisitin çıkarılması ile gerçekleştirilir. Apendektomi yani diğer adı ile apandisit ameliyatı açık ya da laparoskopik bir şekilde yapılabilir. Günümüzde ise, 5-10 mm'lik kesilerle ameliyatın yapılması gündeme gelir. Aynı zamanda, çok özel bir gereklilik olmadığı sürece de ameliyat kapalı yani laparoskopik olacak bir şekilde yapılır.