Eğitim Apex Ne Demek? Apex Çizgisi Nedir, Nasıl Kullanılmalıdır?

Apex Ne Demek? Apex Çizgisi Nedir, Nasıl Kullanılmalıdır?

22.09.2021 - 16:41 | Son Güncellenme:

Bazı alanlara ait çeşitli kavramlar birden fazla alana hizmet etmektedir. Bu kavramlardan biri de hem matematik ve geometride hem de başka alanlarda kullanılan bir kavram olan apex kelimesi olarak ele alınmaktadır. Apex kavramı günlük hayatta hız tutkunu olan insanlar tarafından anlamı iyi bilinen bir kavram olarak belirtilmektedir. Peki, apex ne demek? Apex çizgisi nedir, nasıl kullanılmalıdır? İşte, apex kavramı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan hususlar.

Apex Ne Demek Apex Çizgisi Nedir, Nasıl Kullanılmalıdır

Apex kavramı bir üçgene ait olan bir terim olmakla birlite araba yarışlarında sık kullanılan çizginin adı olmaktadır.

Haberin Devamı

 Apex Ne Demek?

 Apex, araba yarışlarında kullanılan sürüş çizgisi olarak ifade edilmektedir. Apex çizgisi virajlarda arabalar tarafından yapılan başarılı dönüşlere verilen bir isim olmaktadır. Apex aynı zamanda bir geometri terimi olarak ikizkenar bir üçgenin, piramidin tabanından başlamak suretiyle en uzakta bulunan noktası olarak da belirtilmektedir.

 Apex Çizgisi Nedir, Nasıl Kullanılmalıdır?

 Apex çizgisi ideal olarak görülen araba yarışları için hazırlanan sürüş çizgisi olmaktadır. Bu çizgi herhangi bir viraj hızlıca geçilmek istenildiğinde kullanılan bir çizgi olarak belirtilmektedir. Bu çizginin başına ve sonuna dikkat etmek olası kaymaları ortadan kaldırmak açısından önemli olmaktadır.