Eğitim Apolar Nedir? Polar Ve Apolar Bağ Farkları Nelerdir, Nasıl Anlaşılır?

Apolar Nedir? Polar Ve Apolar Bağ Farkları Nelerdir, Nasıl Anlaşılır?

09.04.2021 - 14:04 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta karşılaşılan birçok çeşitli kelime bulunmaktadır. Hem ders kitaplarında hem de yaşamda duyulan kelimeler arasında polar ve apolar bağ da yer almaktadır. Siz de duyduğunuz polor ve apolar bağ ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Apolar nedir? Polar ve apolar bağ farkları nelerdir, nasıl anlaşılır? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Apolar Nedir Polar Ve Apolar Bağ Farkları Nelerdir, Nasıl Anlaşılır

Bir kimya konusu olarak bilinen apolar ve polar bir bağ çeşididir. Apolar bağ, kutupsuz demektir. Polar bağ ise kutuplu manasına gelmekte olan bir kelimedir. Polar kelimesinin İngilizce karşılığı ise kutup olarak bilinmektedir. Kutuplardan kast edilmekte olan negatif ve pozitif uçlar olarak da ifade edilebilmekte olan kelimelerdir.

Haberin Devamı

Apolar Nedir?

Apolar bağ, aynı cinsten oluşmakta olan iki atom arasında meydana gelen bir bağ olarak ifade edilebilir. Apolar bağ aynı zamanda kutupsuz bağ manasına da gelmektedir. Aynı cins iki atomdan oluşmakta olan bağlar apolar bağ olarak ifade edilebilir.

Polar ve Apolar Bağ Farkları Nelerdir, Nasıl Anlaşılır?

Polar bağlar ve apolar bağlar, kimyasal bağlar olarak ifade edilebilmektedir. Polar bağ, farklı tür atomların bir araya gelerek oluşturdukları bir kimyasal bağ türüdür. Apolar bağlar ise aynı cins iki atom tarafından oluşturulan bağlar olarak ifade edilebilir.

Bağların dipol momentlerinin bileşkesinin de arada hangi kimyasal bağ olduğunun anlaşılmasında bir etkisi vardır. Eğer bağların oluşturduğu dipol momentlerin bileşkesi sıfır ise apolar olduğunu eğer sıfırdan farklı bir sayıysa da polar olduğu söylenebilir.

Haberin Devamı

C ve H atomları ile meydana gelen moleküller apolar iken diğer atomlardan meydana gelmekte olan moleküller ise polar olarak ifade edilebilir.

Merkez atomun diğer atomlar tarafından çekilmesi de molekülün apolar olduğunun bir göstergesi niteliğindedir.