Eğitim Apolet Nedir, Ne İşe Yarar? Apoleti Kimler Takar?

Apolet Nedir, Ne İşe Yarar? Apoleti Kimler Takar?

19.09.2021 - 02:34 | Son Güncellenme:

Apolet askerlikte kullanılan terimlerden bir tanesidir. Bu sebeple anlamı da merak konusu olmaktadır. Bu terim rütbe ve makamı belirtmek adına kullanılmaktadır. Apolet nedir, ne işe yarar? Apoleti kimler takar tüm detayları ile derledik.

Apolet Nedir, Ne İşe Yarar Apoleti Kimler Takar


Askerlikte rütbenin belli olması adına subayların omuz kısımlarına takılan parça apolet olarak isimlendirilmektedir. Apoletler ipek, yün ya da farklı bir malzemeden olabilmektedir. Üzerlerinde rütbelerin simgeleri yer almaktadır.

Apolet Nedir, Ne İşe Yarar?

Apoletler omuzluk şeklinde kullanılır. Üst giyimde omuz bölümüne dikilen parçaya verilen isimdir. Askerlikte subayların rütbelerinin belli olması amacı ile omuz bölümüne takılmaktadır. Bunun yanında Emniyet Teşkilatında da apolet kullanılmaktadır.

Apoleti Kimler Takar?

Apolet askeri terimler arasında yer almaktadır. Askerlerin rütbelerinin belli olması adına kullanılmaktadır. Üniformanın omuz kısmında yer alır. Farklı kumaşlardan üretilen apoletler bulunur. Üzerinde rütbenin simgesi yer almaktadır.

Askerlikte apolet sökmek terimi bulunur. Rütbeli askeri personel görevden alındığında, maddi ve manevi şekilde ceza alması apolet sökme olarak isimlendirilmektedir. Apoleti sökülen asker görevden uzaklaştırılmaktadır. Apolet sökülmesi durumunda asker görevden uzaklaştırılır ve tekrar aynı göreve dönmesi mümkün değildir.