EğitimAraknoid Kist Nedir, Nasıl Oluşur? Araknoid Kist Zararlı Mı, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Araknoid Kist Nedir, Nasıl Oluşur? Araknoid Kist Zararlı Mı, Tedavisi Nasıl Yapılır?

23.10.2021 - 16:04 | Son Güncellenme:

Günümüzde birbirinden farklı hastalıklar bulunur. Bu hastaların belirtilerine göre doğru tedavi yöntemleri belirlenmelidir. Özellikle de Araknoid kist oluşumu da çok merak ediliyor. Araknoid kist nedir, nasıl oluşur? Araknoid kist zararlı mı, tedavisi nasıl yapılır detayları ile derledik.

Araknoid Kist Nedir, Nasıl Oluşur Araknoid Kist Zararlı Mı, Tedavisi Nasıl Yapılır

 Araknoid kist genel olarak beyin veya omurilik ile araknoid arasında yer alan ve içi sıvı ile dolu olan kistlerdir. Araknoid kistler kişide baş ağrısı, nöbet ve baş dönmesi oluşumuna neden olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Araknoid Kist Nedir?

 Beyin ya da omurilik ile beyin omuriliğini kaplayan üç zardan bir tanesin araknoid membran beyin ve omurilik sıvısı dolu olan keselerdir.

 Araknoid Kist Nasıl Oluşur?

 Doğumda ve gebeliğin ilk haftalarında ortaya çıkan anormallikler sonucunda primer araknoid kistler oluşabilir. Ayrıca ikincil araknoid kistler de birincil kistler kadar yaygın olmaması ile bilinir. İkincil araknoid kistler kafa travmaları ve menenjit sonucu ortaya çıkabilir.

 Araknoid Kist Zararlı mı?

 Çoğunlukla erkeklerde meydana gelen araknoid kistler belirlendikten sonra mutlaka tedavi edilmelidir. Tedavi edilmediğinde araknoid kistler kalıcı ve şiddetli hasara da sebep olabilirler.

 Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Araknoid kistinin nasıl tedavi edileceği günümüzde tartışılmaktadır. Kistin konumuna ve büyüklüğüne göre en doğru tedavi yöntemi belirlenir. Günümüzde endoskopik araçlar ile kistin zararları da çıkarılabiliyor.

KEŞFETYENİ
Görenler babasının kopyası diyor! İşte Can'ın son hali
Görenler babasının kopyası diyor! İşte Can'ın son hali

Cadde | 01.05.2025 - 09:28

Mehmet Aslantuğ’un oğlu Can Aslantuğ babasının boyunu geçti. Son halini görenler babasının gençliği diyor..

Yazarlar