Eğitim Arazöz Nedir, Ne İşe Yarar? Arazöz Şoförü Olmak İçin Şartlar Nelerdir?

Arazöz Nedir, Ne İşe Yarar? Arazöz Şoförü Olmak İçin Şartlar Nelerdir?

04.03.2021 - 01:02 | Son Güncellenme:

Arazöz araçların neler olduğu veya arazöz şoförü nasıl olunacağını merak ediyor olabilirsiniz. Arazöz ismi sizce hangi araç için kullanılmaktadır. Arazöz nedir? Arazöz aracalar ne işe yaramaktadır ya da neden kullanılır? Arazöz şoförü olmak için nasıl şartlar bulunmaktadır? Arazöz ile ilgili bütün merak ettiğiniz soruların cevaplarını sizler için derledik.

Arazöz Nedir, Ne İşe Yarar Arazöz Şoförü Olmak İçin Şartlar Nelerdir

Arazöz motorlu taşıtlar içinde yer almaktadır. Arazöz araçlarda su tankı veya su dağıtma mekanizması bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Arazöz Nedir? Ne İşe Yarar?

 Arazöz bir araç çeşididir. Aracın üzerinde belirli yerlerine su tanklarının veya sulama mekanizmasının bulunduğu araç çeşididir. İtfaiye araçları, su tankı taşıyan araçlar ve çevreyi temizlemeye yarayan araçlara arazöz denmektedir. Arazözler kullanıldığı işe göre farklı yaraları bulunmaktadır. Çevre temizliği yapanlar yolları temizlemek ve yol kıyısındaki bitkilerin sulanmasını sağlamaktadır. Kullanım alanlarına göre işleri değişmektedir.

 Arazöz Şoförü Olmak İçin Şartlar Nelerdir?

 Arazöz şoförü olmak için çok fazla şart istenmemektedir. Arazöz şoförlüğü için en az ilköğretim mezunu olunması şarttır. Okul şartının dışında ağır yük taşıtları ve kamyon sürebiliyor olmanız gerekmektedir. Arazözlük yapılacak araca göre de şartlar değişkenlik gösterebilmektedir.