Eğitim Arı Kuşu Nedir, Nerede Yaşar? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Arı Kuşu Nedir, Nerede Yaşar? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

24.10.2021 - 03:27 | Son Güncellenme:

Arı kuşu, Meropidae ailesinden olan bir kuş türüdür. Genel olarak arılar ile beslenen bir kuştur. Arı kuşu böcekler ve arı gibi canlılar ile beslenmektedir. Kumluk alanlarda kalırlar. Toprak, kum gibi içerisine tünel yapabileceği yerleri tercih ederler. Sizler için arı kuşu nedir, nerede yaşar ve özellikleri nelerdir hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Arı Kuşu Nedir, Nerede Yaşar Kısaca Özellikleri Nelerdir


Arı kuşları sivri bir gaga yapısına sahiptir. Üçgen bir kanat sistemine sahiptir. Son derece hoş bir sesi vardır. Kendi içerisinde farklı türlere ayrılmaktadır.

Arı Kuşu Nedir, Nerede Yaşar?

Arı kuşu böceklerle ve sıklıkla arı ile beslenen bir kuş türüdür. Yapısı gereği göç etme özelliği barındırmaktadır. Yalı kuşları ile akraba sayılmaktadır. Kendine ait yirmi dört adet alt türü bulunmaktadır. Genel olarak ılık alanlarda yaşarlar. Tropik bölgeleri severler. Ormanlarda veya açık yaşam alanlarında barınabilirler. Ayak bölümleri son derece kısa ve zayıftır. Ayak parmakları yapışık bir duruma sahiptir. Afrika’da sıklıkla türleri bulunmaktadır.

Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Arı kuşu, renkli bir kuş türüdür. Arı kuşları aşırı zarif bir görünüme sahiptir. Ayrıca ötüşleri de son derece zarif ve incedir. Ancak gür bir şekilde de seslerini çıkarabilirler. Ancak diğer kuşlar gibi senkronize bir şekilde ses çıkaramazlar. Arı kuşları, sıklıkla karga gibi ses çıkarırlar. Bundan dolayı arı kuşunun sesi ile karganın sesi benzemektedir. Görünmemesi haline karga ile karıştırılabilir. Arı kuşu uzun bir gaga yapısına sahiptir. Farklı renklerde bulunmaktadır. Ancak sıklıkla yeşil renkli olarak görülür.

Arı kuşlarının ikiye ayrık kuyrukları vardır. Gözlerinin etrafında genel olarak siyah bir çizgi bulunmaktadır. Arka bölümleri sarı renktedir. Bazı durumlarda ise mavi yada kırmızı renkleri bulunabilir. Benekli görüntüsü vardır. Bazı türleri, gökkuşağı gibi şekilleri bulunmaktadır. Geceleri uzun süre uçabilirler. Yükseklerde uçmayı severler. Genel olarak dalış yapan kuşlardır.