Eğitim Astsubay Myo Nedir, Kaç Yıl Sürer? Astsubay Myo Mezunları Ne İş Yapar?

Astsubay Myo Nedir, Kaç Yıl Sürer? Astsubay Myo Mezunları Ne İş Yapar?

04.02.2022 - 13:12 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri birçok farklı kademe ve yapı üzerinden oluşur. Aynı zamanda bu yapılar içerisinde eğitilecek askerler farklı dönemlerden geçer. Peki, astsubay myo nedir, kaç yıl sürer? Astsubay myo mezunları ne iş yapar tüm detayları ile derledik.

Astsubay Myo Nedir, Kaç Yıl Sürer Astsubay Myo Mezunları Ne İş Yapar

 Astsubay MYO ile beraber aynı zamanda birçok farklı askeri eğitim kurumu ön plana çıkmaktadır. Özellikle bu eğitim kurumuna girmek isteyenler konu hakkında bilgi almaya çalışıyor.

Haberin Devamı

 Astsubay Myo Nedir?

 Astsubay MYO, aynı zamanda Astsubay Meslek Yüksek Okulu olarak bilinmektedir. Türk Silahlı kuvvetlerine astsubay yetiştirmek amaçlı kurulmuş olan bir eğitim kurumudur. Özellikle 24 Nisan 2002 tarihi ile beraber 4752 sayılı kanun üzerinden hayata geçirilmiş bir eğitim kurumudur.

 Astsubay Myo Kaç Yıl Sürer?

 Türk Silahlı Kuvvetleri kara ve hava ile beraber deniz astsubayları yetiştirmek amaçlı, Astsubay Meslek Yüksek Okulunu kullanmaktadır. Bu doğrultuda sınav üzerinden öğrencilerin eğitime girmesi ile beraber 2 yıllık bir süreç ön plana çıkar. Yani Astsubay Meslek Okulu 2 yıllık bir eğitim sürecidir.

 Astsubay Myo Mezunları Ne İş Yapar?

 Astsubay Meslek Yüksek Okulu mezunları astsubay çavuş olarak görevine başlar. Bununla beraber birçok farklı Türk Silahları Kuvvetleri bölgesinde görevlerini yerine getirir. Aynı zamanda astsubay mesleki okulu mezunlarının yapacağı iş daha önceden almış olduğu diplomaya bağlı olarak da değişkenlik gösterir. Yani donanımına uygun şekilde Türk silahları Kuvvetleri kapsamında atanır ve görevini yerine getir.