Eğitim Ateşe Ne Demek? Tdk'ya Göre Doğrusu Ataşe Mi Yoksa Ateşe Midir?

Ateşe Ne Demek? Tdk'ya Göre Doğrusu Ataşe Mi Yoksa Ateşe Midir?

01.03.2021 - 01:55 | Son Güncellenme:

Ataşe ne demektir? Ataşe kelimesinin anlamı nedir? Ataşe kelimesinin doğru yazılışı nasıldır? Ataşelik nedir? Ataşelik mesleğinin özellikleri nelerdir? Türk Dil kurumuna göre ataşe kelimesinin doğru yazılışı nasıldır? Ataşelik mesleğinin çeşitleri nelerdir? Ataşe kelimesine karşılık olan kelimeler nelerdir? Ataşe ne demektir ve Türk Dil kurumuna göre ataşe kelimesinin doğru yazılışı hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Ateşe Ne Demek Tdkya Göre Doğrusu Ataşe Mi Yoksa Ateşe Midir


Yurt dışında ülkeyi temsilen bulunurken ülkeler arası ilişkileri geliştirirken kendi devletini bulunduğu ülkedeki durumlar konusunda bilgilendirmeyi ifade etmektedir.

Ataşe Ne Demektir?

Ataşe başka bir ülkede bulunan kendi alanında bulunduğu ülke hakkında bilgiler toplayarak kanuni bir şekilde kendi devletini bilgilendiren kişi için kullanılan bir terimdir. Ataşelik alanlarına göre askeri, ticari, bilim, basın, eğitim, güvenlik ve din ataşesi olarak bölümlere ayrılmaktadır. Ataşeler bulundukları ülkenin izni ile kanuni olarak kendi devletlerine bilgi vermektedir.

Türk Dil Kurumuna Göre Ataşelik Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır?

Tür Dil kurumuna göre ataşelik şeklinde yazılışı doğru kabul edilmektedir. Yanlış yazılış olarak ateşelik şeklindeki yazımdır. Ataşelik bir meslek gurubu olarak doğru yazılışı ataşe olmaktadır.