Eğitim Atomik Yapılı Element Nedir, Örnekleri Nelerdir?

Atomik Yapılı Element Nedir, Örnekleri Nelerdir?

16.06.2021 - 03:54 | Son Güncellenme:

Atomik yapılı olan elementlerin en küçük yapılı taneciği atomlardır. Atomik yapıdaki elementler içerisinde sayılamayacak kadar olan çok atom bulunmaktadır. Elementlerin özeliklerin, atomik yapılı olan elementlerin nasıl meydana geldiğini ve bu elementlere hangi örneklerin verilebildiğini sizin için derledik.

Atomik Yapılı Element Nedir, Örnekleri Nelerdir

Aynı tür atomlardan meydana gelen, fiziksel veya kimyasal yollar ile kendisinden çok daha basit ve değişik maddelere ayrılmayan saf yapılı maddelere element adı verilir.

Atomik Yapıdaki Elementler Nedir?

Bazı elementleri meydana getiren aynı cins olan atomlar doğada tek başlarına bulunmaktadır. Bu yapıdaki atomlara sahip olan elementlere ise atomik yapılı element adı verilir. . Atomik yapılı olan elementlerin en küçük taneciği atomları oluşturur.

Elementlerin Özellikleri Nelerdir?

Elementler çok sayıda olan atomdan meydana gelir ve elementleri ortaya çıkaran atomlar aynı tür atomlardır. Çok sayıda olan aynı tür atomlar birbirleri ile birleşerek görünür bir boyuta geldikleri zaman elementleri meydana getirirler.

Bir elementi meydana getiren tüm atomların büyüklükleri ya da şekilleri aynıdır. Bununla birlikte atomları arasında bulunan uzaklık aynı olur. Ancak bir elementin atomları ile diğer bir elementin atomlarının büyüklükleri ya da şekilleri farklı olabilir. Elementi meydana getiren atomların birbirlerine olan uzaklıkları elementin sıvı, gaz ve katı şekline göre değişebilir.

Atomik Yapılı Olan Elementlere Hangi Örnekler Verilebilir?

Atomik yapılı olan elementlere örnek olarak şu elementler verilebilir:

Haberin Devamı

Bakır

Demir

Kurşun

Çinko

Altın

Alüminyum

Helyum

Neon

Gibi elementler atomik yapılı olan elementlerdir.

Tüm Elementler Atomik Yapıda Olur mu?

Tüm elementler atomik bir yapıya sahiptir. Elementler doğa içinde atomik ya da moleküler yapılı biçimde bulunabilir. Bu duruma bakıldığında elementin türüne, yapısına, biçimine ve benzeri fonksiyonlara göre değişiklik gösterir. Atomik yapılı olan elementler tek atomlu anlamına gelir. Moleküler ise iki veya çok daha fazla atomlu olan elementlerdir.