Eğitim Au Pair Nedir, Türkçesi Ne Demek? Kimler Au Pair Olabilir?

Au Pair Nedir, Türkçesi Ne Demek? Kimler Au Pair Olabilir?

18.04.2022 - 14:03 | Son Güncellenme:

Au pair ya da bilinen adıyla Yardımcı Annelik, yabancı dil öğrenmek için yurt dışında ailelerin yanında kalmak ve onların çocuklarına bakmak anlamına gelir. Genellikle öğrencilerin tercih ettiği Au Pair, yabancı dil öğrenmenin en kolay ve en ucuz yoludur. Kaldıkları ailelerin yanında sık sık pratik yapma şansı bulan kişiler 6 ay gibi kısa bir sürede dil yetkinliği kazanırlar. Au Pair olma şartlarını ve avantajlarını derledik.

Au Pair Nedir, Türkçesi Ne Demek Kimler Au Pair Olabilir

Au Pair olan kişiler haftada minimum 16 maksimum 32 saat çalışmaktadır. Çalışma saatleri ve şartları ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. 

Haberin Devamı

 Au Pair? 

 Amerika ve Avrupa ülkelerinde hem harçlığını çıkarmak hem de dil öğrenmek isteyen kişilerin bir ailenin yanında kalması ve ev işlerine yardım etmesine Au Pair denir. 

 İngilizce öğrenmek isteyenlerin en çok tercih ettiği ülkeler Amerika Birleşik Devletleri, İrlanda ve İngiltere'dir. Fransızcasını geliştirmek isteyenler ise İsviçre, Belçika ve Fransa'ya giderek Au Pair olabilir

 Au Pair Türkçesi Ne Demek? 

 Au Pair kelimesinin Türkçe karşılığı ev işleri yapmaktır. Ancak bu kelime daha çok bebek bakıcılığı ve anne yardımcılığı manasında kullanılır. 

 Kimler Au Pair Olabilir? 

 Au Pair olma şartları şunlardır: 

 1- 18 yaşından büyük olmak. 

 2- Bekar olmak 

 3- Sigara ve alkol kullanmamak 

 4- Lise ya da üniversite mezunu olmak (üniversite mezunlarının Au Pair olma şansı daha yüksektir.)

Haberin Devamı

 5- Temiz bir sicile sahip olmak