Eğitim Ayın Ara Evrelerinin İsimleri Nelerdir?

Ayın Ara Evrelerinin İsimleri Nelerdir?

09.05.2021 - 05:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın uydusu olarak öne çıkan ay dünya yüzeyindeki yaşam için büyük bir öneme sahiptir. Aynı zamanda görsel olarak farklı evreler üzerinden bir görüntü ortaya çıkarır. Peki ayın ara evrelerinin isimleri nelerdir? İşte bu konu hakkında merak edilenler.

Ayın Ara Evrelerinin İsimleri Nelerdir


Birbirinden değişik özellikleri ile dünyadaki yaşamın devam edebilmesi için ay oldukça önemlidir. Aynı zamanda görsel açıdan ışığı yansıtması ile beraber ay değişik evreler ortaya çıkarır.

Ayın Ara Evrelerinin İsimleri Nelerdir?

Ay genel olarak bir ışık kaynağı değildir. Sadece güneşten aldığı ışığı yansıtır ve dünya üzerinden belli bir görünüm elde eder. Ayrıca ayını aydınlık kısmı her zaman aynı şekilde görünmez. Böylece değişen bu şekiller doğrultusunda ayın evreleri ortaya çıkar.

4 evreden oluşan ayın evrelerini şu şekilde ele almak mümkün; ‘Yeniay, ilk dördün, dolunay ve son dördün’ Bu şekilde farklı evreleri doğrultusunda ay dünya üzerinden değişik biçimlerde ve şekillerde görünür. Halk arasında diğer bir isim ile çeyrek ay ya da yarım ay gibi isimler takılır. Bu isimler Ay'ın, Güneş'in yansıtması üzerinden karanlık ve aydınlık olan kısımlar nedeniyle ortaya çıkar.