Eğitim Bakan Özer’den 12. sınıflara müjde

Bakan Özer’den 12. sınıflara müjde

08.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eğitime dair müjdeler veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12. sınıf öğrencilerini devamsızlıktan sınıfta bırakmayacaklarını; 470 bin öğretmenin 3600 ek göstergeden yararlanacağını; öğretmen atamalarının yeni eğitim yılına yetişeceğini kaydetti.

Bakan Özer’den 12. sınıflara müjde

Mine Özdemir Güneli - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav, geçtiğimiz pazar günü tamamlandı. Sınava katılan 1.2 milyon 8. sınıf öğrencisi ve veliler, şimdi de heyecanla 30 Haziran’da açıklanacak sınav sonuçlarını bekliyorlar. Daha sonra süreç, tercih ve kayıt maratonu şeklinde devam edecek. LGS’de öğrencilerin izleyeceği yol haritasıyla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, devamsızlık yapan 12. sınıf öğrencilerinden öğretmen atamalarına, 3600 ek göstergeden 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimine kadar eğitime dair merak edilen soruları yanıtladı. 

Haberin Devamı

5 Haziran Pazar günü LGS kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınavın sorunsuz bir şekilde nihayetlendiğini belirten Bakan Mahmut Özer, sonuçların 30 Haziran’da açıklanacağını hatırlattı. LGS’de iptal edilen hiçbir soru olmadığını söyleyen Özer, ortaöğretimde liselere yerleştirmede artık sorun kalmadığını, tercih yapanlarda ilk üç tercihe yerleşen öğrenci oranının çok yüksek olduğunu kaydetti. 

Sınıfta kalmayacaklar 

Kovid-19 nedeniyle ve üniversite sınavlarına hazırlanmak için birçok 12. sınıf öğrencisi derslere devam etmekte zorlandı. O nedenle bu dönemi daha da stresli geçiren 12. sınıf öğrencilerine Bakan Özer, müjdeli haberi verdi. Bu öğrencileri devamsızlıktan bırakmayacaklarını dile getiren Özer, “Tüm öğrencileri devamsızlıkla ilgili sorun olmadan mezun edeceğiz. Hangi dersleri aldıysa hepsinden sorumluluk sınavına girebilecekler. Bizim amacımız öğrencilerimizin kariyerlerine devam edebilecekleri bir mekanizmayı inşa etmek” dedi. Özer, bu vesileyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek tüm öğrencilere de başarılar dilediğini ifade etti.  

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek göstergeye ilişkin tüm memurlar için 600 puanlık bir artış yapılacağını açıklamıştı. Bu konuyla ilgili de bilgi veren Özer, “Şu anda sistemimizde 1.2 milyon öğretmenimiz var. Yaklaşık 60 bin öğretmenimiz bu haktan yararlanıyor. Bir de emekli olan öğretmenlerimiz var. 411 bin civarında da emekli öğretmenimiz. Yani yaklaşık 470 bin öğretmenimiz 3600 ek gösterge hakkından yararlanmış olacak” diye konuştu. 

Atama yeni yıla yetişecek 

Öğretmen adayları heyecanla MEB’in atama takvimini açıklamasını bekliyor. Atama takvimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağını belirten Bakan Özer, atanacak öğretmenlerin 2022-2023 eğitim öğretim yılına yetişeceğini kaydetti.  

Öğretmenlerin eğitim sisteminin en değerli varlığı olduğunu dile getiren Özer, eğitim sistemine en fazla öğretmen ataması yapan iktidarın mevcut iktidar olduğunu ifade etti.  

2000’li yıllarda 500 bin civarında öğretmen varken bugün 1.2 milyon öğretmen olan bir eğitim sisteminden bahsedildiğini vurgulayan Özer, şunları söyledi: “Eğitim sistemindeki öğretmenlerin yüzde 75’ini son 19 yılda atadık. Dolayısıyla öğretmenlerimiz müsterih olsunlar. Öğretmen atamaları devam edecek. Özellikle Millî Eğitim Bakanlığı’nın yeni önceliklerine göre ağırlık değişecek. Yani mesela okul öncesine biz ağırlık veriyoruz. Şu anda okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasıyla ilgili. Dolayısıyla alacağımız öğretmenlerde de okul öncesi öğretmene ihtiyacımız, arttı. Dikkat ederseniz son iki atamada hep İstanbul’a ağırlık verdik. Yine bu atamada da yüzde 50’sini İstanbul’a vereceğiz.” 

Haberin Devamı

Ara tatil bayramla birleşti

Okullar, 17 Haziran’da tatile girecek. Bakan Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 12 Eylül 2022’de başlayacağını; 16 Haziran 2023’te sona ereceğini açıkladı. Ara tatillerde yeniden adaptasyonla ilgili şikâyetler geldiğini belirten Özer, bu konuda çok düşündüklerini ama değişikliğe gitmediklerini dile getirdi. Özer, birinci ara tatilin 14-18 Kasım 2022’de, ikinci ara tatilin de Ramazan Bayramı ile birleştirilip 17-20 Nisan 2023’te yapılacağını kaydetti.