Eğitim Bakan Özer’den öğretmen ataması müjdesi

Bakan Özer’den öğretmen ataması müjdesi

04.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Kızılay’ın “81 İl 81 Anaokulu” projesi kapsamında Edirne'de yapılan Gökçen Seven Kızılay Anaokulu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle açıldı.

Bakan Özer’den öğretmen ataması müjdesi

Açılıştaki konuşmasında, artık bir sınıfta 2 koronavirüs vakası tespit edildiğinde sınıfın kapatılmayacağını, sadece vaka tespit edilen öğrenci ve öğretmenin karantinaya alınacağını kaydeden Özer, 2021’de ara verilen sosyal etkinliklere de sağlık tedbirleri göz önünde bulundurularak başlanıldığını belirtti. Kovid-19 salgınının gündemden çıkması temennisinde bulunan Özer, “Bu dönemi yüz yüze eğitimle tamamlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Okul açılışının ardından bir televizyon kanalına katılan Bakan Özer, bu yıl öğretmen ataması yapılacağının da müjdesini verdi. “Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız. Şu an çok detaya girmiyorum ama ‘atama olmayacak’ spekülasyonunu ortadan kaldırmış olalım. Atama olacak” diyen Özer, LGS ile ilgili  bir değişiklik olmayacağını sözlerine ekledi. 

‘Ateş çemberinin içindeyiz’

Okul açılışında konuşan Binali Yıldırım ise Türkiye’nin güney ve kuzey sınırlarında insanlık dramı yaşandığını kaydetti. Ukrayna’da masum çocukların öldüğünü söyleyen Yıldırım, günahsız insanların hayatını kaybettiğini belirtti ve ekledi: “Bu savaş adil olmayan orantısız bir savaştır. Hiçbir ülke başka ülkenin toprak bütünlüğüne, bağımsızlığına kastetmemelidir, edemez. Bu savaşı  şiddetle reddediyoruz.” Geçtiğimiz yıllarda güneyde, şimdi ise kuzey sınırlarımızda insanlık dramı yaşandığına dikkat çeken Yıldırım “Adeta bir ateş çemberi içindeyiz. Bugün hiç olmadığımız kadar birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Çünkü büyük tehdit altındayız. Bu zorlukların da üstesinden geleceğiz” dedi.