Eğitim Bakan Selçuk, LGS’yle ilgili soruları yanıtladı

Bakan Selçuk, LGS’yle ilgili soruları yanıtladı

09.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası  Final Programı”ndan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “LGS’de 3 sorunun yardımcı kaynaklarla aynı olduğu yönünde iddialar  var. Bu iddiaları incelemek için çalışmanız var mı?” sorusuna Selçuk, “Çok  sağlıklı, güzel bir sınav oldu. Her ay örnek sorular yayımlıyoruz, 45’er  soru olmak üzere” yanıtını verdi.

Bakan Selçuk, LGS’yle ilgili soruları yanıtladı

 

Bu soruları, yayımcıların da izleyip takip ettiğini kaydeden Selçuk, şunları söyledi: “Yayımladığımız örnek sorular, herkes için örnek oluyor.  Bu bağlamda, somut olmayan söylemlerle, dedikodularla hareket etmek yerine,  kanıta dayalı, ifadelerle ortaya çıkılsın  istiyoruz. Bununla ilgili itiraz yolları belli, bu yollara müracaat edilebilir.  Çok güçlü bir ölçme-değerlendirme  kadromuz var. Soruların kendisiyle ilgili bir itiraz yok, yanlışlığı ya da başka  hususlarla ilgili... Bir delil, somut şeyler olmazsa ortada, bu konuda daha  dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü bu çocuklarla, öğretmenlerle ilgili bir konu.”

Haberin Devamı

Selçuk, “Matematik sorularının zor  olduğu” iddialarıyla ilgili ise bunun, sıralamayla ilgili bir konu  olduğunu, belli puan alabilen çocuklar olduğunda başka problemlerin ortaya  çıktığını söyledi.

Yazarlar