Eğitim Basketbolda Draft Nedir? Nba Draft'ları Ne Zaman Yapılır, Kuralları Nelerdir?

Basketbolda Draft Nedir? Nba Draft'ları Ne Zaman Yapılır, Kuralları Nelerdir?

15.04.2022 - 16:26 | Son Güncellenme:

Basketbolda draft nedir sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Özellikle kullanım alanı bakımından önem taşıyan kurallar arasında yer almaktadır. Basketbolda draft nedir? NBA Draft'ları ne zaman yapılır, kuralları nelerdir kolaylıkla öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizin için Basketbolda draft nedir? NBA Draft'ları ne zaman yapılır, kuralları nelerdir detaylarıyla derledik.

Basketbolda Draft Nedir Nba Draftları Ne Zaman Yapılır, Kuralları Nelerdir

Basketbolda draft konusu özellikle yeni basketbola başlayan gençler için kullanılan takım seçme olarak ifade edilmektedir.

Basketbolda Draft Nedir?

Basketbol çok hareketli ve bir o kadar spor türü içerisinde oldukça ilgi gösterilen takım oyunları arasında yer almaktadır. Özellikle gençler arasında çok oynanan takım sporu olan basketbolda gençlerin takım seçmelerine katılırlar. Bu katılım ile birlikte seçmelerin sonuçlanması konusu Basketbolda draft olarak tanımlanmaktadır.

NBA Draft'ları Ne Zaman Yapılır?

Amerika’nın en ünlü basketbol takımı olarak bilinen NBA takımında draftlar sıklıkla yapılmaktadır. Seçmeler bu şekilde belirlenmektedir. Öncelikle NBA takımına girmek isteyen gençlerin bir takım ön elemelere tabi tutulmaktadır. Öncelikle biyolojik yaş 19 olmalıdır. Ayrıca kolej öğrencisi olması ve 4 yıl amatör olarak basketbol oynaması gerekmektedir. Bu kuralların dahilinde olan gençlerin seçimi draft olarak ifade edilmektedir.

Basketbolda Draft Kuralları Nelerdir?

NBA basketbol takımına girmek için draft kuralları söz konusudur bu kurallar sıralanacak olursa öncelikle biyolojik yaş 19 ve en az 4 yıl kolej takımlarında basketbol oynaması gerekmektedir. NBA takımına giren gençlerin tamamı yaklaşık 22 yaşında profesyonel basketbol hayatına başlamaktadır.