Eğitim Batarya Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Batarya Nerelerde Kullanılır?

Batarya Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Batarya Nerelerde Kullanılır?

30.03.2021 - 05:59 | Son Güncellenme:

Birçok farklı alanda günümüzde yaygın olarak kullanılan batarya, vazgeçilmez enerji kaynakları arasında yer alır. Aynı zamanda bataryanın ne olduğu konusunda da bilgi internet üzerinden çok fazla araştırılıyor. Peki batarya nedir, çeşitleri nelerdir? Batarya nerelerde kullanılır? İşte bu konuda merak edilenler.

Batarya Nedir, Çeşitleri Nelerdir Batarya Nerelerde Kullanılır

Batarya dendiği zaman özellikle cep telefonları akla gelir. Mobil cihazların vazgeçilmez enerji kaynakları içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Her geçen gün teknolojik açıdan da yetişen ve daha uzun ömürlü hale gelen önemli yapılar arasında gelir.

Batarya Nedir?

Cep telefonu ya da birçok farklı cihaza takılan şarjlı pillere batarya denir. Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depolamak suretiyle, istendiği vakit elektrik enerjisi üzerinden kullanım olanağı sağlar. Bu da elektriği daha uzun ömürlü değerlendirme fırsatı vermektedir.

Batarya Çeşitleri Nelerdir?

Batarya aynı zamanda pil olarak da ifade edilebilir. Bu doğrultuda kullanım alanına ve özelliklerine bağlı olarak farklı batarya çeşitlerinin yer aldığını söylemek mümkün.

- Nikel kadmiyum piller
- Nikel metal hidrit piller
- Li-lion piller

Bu şekilde cihaza ve kullanım alanına bağlacı biçimde batarya üretimi gerçekleşir. Aynı zamanda sağladığı elektrik enerjisi ile bu elektrik enerjisinin kullanımı noktasındaki farklılık değişir.

Batarya Nerelerde Kullanılır?

Çağın en önemli ihtiyaçları arasında bataryalar gelir. Özellikle artık cep telefonları vazgeçilmez olduğu için, en az 1 gün boyunca enerji elde edebilmek adına batarya kullanılır. Ayrıca kesintisiz güç kaynakları, ATM, elektronik test cihazları ile beraber oyuncaklar ve bilgisayar çeşitleri üzerinden sayısız alanda kullanılmaktadır.

Tabi tıbbi cihazlar, televizyon ve radyo ile daha birçok farklı kullanım alanını saymak mümkün. Hatay Jeofizik cihazları ile kaydedici gibi birçok farklı alan adına önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Kullanım teknolojileri ise her geçen zaman gelişmeye devam ediyor.