Eğitim Batman'dan topyekûn eğitim atağı

Batman'dan topyekûn eğitim atağı

04.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğrencilerin akademik düzeyinin artırılması için müdür ve öğretmenlere “başarı” semineri verdiğini açıkladı. Özer’in verdiği bilgiye göre; merkezi sistem sınavlarında 81 il arasında son basamaklarda yer alan Batman’da, LGS ve YKS’deki başarının artırılması için eğitim paydaşları ve veliler iş birliği yapıyor.

Batmandan topyekûn eğitim atağı

 

BAHAR ATAKAN Ankara - İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “TÜİK’in açıkladığı 2020 yılı ‘İllerde Yaşam Endeksi’ konulu raporda, illerin başarı sıralamaları açıklanmıştır. 81 ilimizin yer aldığı listede Batman ilimiz 72. sırada yer almıştır” ifadesini kullandı. Kabukcuoğlu, “Son 10 yılda Batman’a ataması yapılan öğretmen sayısı kaçtır? Batman genelinde pandemi süresince öğrencilere verilmiş internet ve tablet desteği var mıdır? Varsa toplam kaç adet tablet ve bilgisayar öğrencilere verilmiştir? Batman’ın eğitim sıralamasında sonlarda yer almasının sebepleri Bakanlığınız tarafından araştırılmış mıdır? Batman’ın eğitim seviyesinin yükseltilmesi için ne tür çalışmalar planlanmıştır” sorularına yanıt aradı.

Haberin Devamı

10 bin öğretmen atandı

Bakan Özer, MEBSİS veri tabanı kayıtlarına göre 2012-2021 yılları arasında Batman’a 9 bin 889 öğretmen atandığını belirterek, “Batman ilinde Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan uzaktan eğitim sürecinde, evinde bilgisayarı ve internet erişimi bulunmayan öğrencilere ailenin gelir düzeyi, okul çağındaki kardeş sayısı, EBA Destek Noktalarına erişim durumu gibi öncelikler doğrultusunda 12 bin 81 adet tablet bilgisayar setinin 4.5G GSM hatlı 25 GB kotalı internet paketiyle birlikte dağıtımı yapılmıştır” bilgisini verdi.

Paydaşlar bir araya geldi

LGS’de il, ilçe ve okul düzeyleri arasında başarı sıralaması yapılmadığını kaydeden Özer, yanıtında Batman Valiliği’nce konuya ilişkin hazırlanan bilgi notunu paylaştı. Buna göre; ilin başarı seviyesinin yükseltilmesine yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde akademik başarıyı artırmak için okul müdürleri ve öğretmenlere yönelik seminerler düzenlendi. Geçmiş yıllarla karşılaştırmalar yapıldı. Tüm eğitim paydaşları ile başarı seviyesinin nasıl yükseltilebileceği konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Buna ilişkin hazırlanan planlar uygulamaya geçirilirken, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve kayıtlı öğrenci sayısının artırılması için yeni okul öncesi eğitim kurumları yapıldı.

Haberin Devamı

Velilerle işbirliği

7, 8, 11 ve 12. sınıflara yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kursları açılırken, LGS ve YKS’deki il başarısının artırılması faaliyetlerine hız verildi. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin en yüksek başarıyı yakalayacak şekilde devam ettirilmesi için eğitim paydaşları olan kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve velilerle iş birliği çalışmalarının düzenli olarak sürdürüldüğü ifade edildi.