22.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:
OZAN ÖMER KADÜKER - Kimi garsonluk, tezgahtarlık yapıyor kimi ise kitapçıda, otelde çalışıyor. Bu durumdan bazıları deneyim elde ettiği ve para kazandığı için mutluyken, bazıları da aileleriyle bir arada olamadıkları için memnun değil. Bayramda çalışan öğrencilerle görüştük. İşte o görüşler:
‘13 saat ayaktayız’
Emre Yılman: İletişim öğrencisi olmama rağmen Bodrum’da garsonluk yapıyorum. 12-13 saat ayaktayız, ciddi anlamda yoruluyoruz ve kaldığımız yerler hijyenik değil. Ayrıca bazı müşteriler saygısız ve kaba. Bayramı sevdiklerimle geçirmeyi, onları ziyaret etmeyi çok isterdim. Kısa bir süre önce dedemi kaybettim. Bayramda mezarını ziyaret edecektim ama çalıştığım için gidemiyorum. O yüzden bu bayram biraz buruk geçiyor.
Cansu Bican: Felsefe bölümü öğrencisiyim. Daha önce pandemi nedeniyle işsizdim. Şimdi iş buldum, tezgahtarlık yapıyorum. Bayram boyunca da çalışacağım ama ailemle bayramı geçirmeyi tercih ederdim. Üniversite giderlerim için çalışmam gerekiyor.
‘Masraflarımı karşılayacağım’
Batuhan Çelen: Hemşirelik okuyorum. Tur gemisinde, garsonluk yapıyorum. Yurtların çoğu kapandığı için ev tuttum. Ev kirası ve fatura giderlerim var. Bayramda çalışıyor olmak çok kötü. Bazen gece saat 4-5’e kadar çalışıyorum. Uyumadan sabaha kadar devam ettiğim oluyor. Bayramı ailemden uzaktan geçiriyorum.
Arzu Yavuz: Gazetecilik yüksek lisans öğrencisiyim. Şu anda Antalya’da bir otelde garsonluk yapıyorum. Maddi kaygılardan dolayı bu işte çalışıyorum, paraya ihtiyacım var. Bayramda çalışmak zor. Ayrıca farklı bir işte çalışınca kendi mesleğimin değerini daha iyi anladım.
Ertuğrul Koçak: Bir kitapevinde çalışıyorum. Aileme yük olmamak için üniversite açılmadan önce harçlığımı biriktiriyorum. Aslında yazı eğlenerek, kendimi geliştirecek etkinliklere katılarak geçirmek istiyorum ancak çalışma saatlerimiz o kadar uzun ki başka bir şeye zaman bulamıyorum.