Eğitim Bedesten Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Bedesten Nereye Denir?

Bedesten Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Bedesten Nereye Denir?

25.05.2021 - 01:10 | Son Güncellenme:

Günümüzde olduğu gibi eskiden de insanlar alışveriş yapmaya önem verirlerdi. Alışveriş yapılan yerler zamanın ve çağın gereklerine göre tarih boyunca değişiklik göstermektedir. İnsanların ihtiyaç duyduğu şeylerden başka kıymetli eşyalarında satıldığı bu alışveriş mekanları herkesin ilgisini çekebilecek kadar donanımlı olabilmektedir. Bedesten kelimesi de bu anlamda kullanılan kavramlardan biri olmaktadır. Peki, bedesten nedir, TDK sözlük anlamı ne demektir? Bedesten diye nereye denir? İşte, bedesten kavramı hakkındaki tüm detaylar.

Bedesten Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Bedesten Nereye Denir

Bedesten kelimesi Farsçadan Türkçeye geçen bir kelimedir. Daha önceden ''Bedestan'' olarak adlandırılmaktadır. Halk arasında çarşı olarak bilinmektedir.

Bedesten Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Bedesten kelime anlamı olarak, kıymetli malların ve eşyaların satılması için yapılmış olan üstü kapalı kubbelerle örtülü dikdörtgen bir şekli bulunan büyük yapılara verilen isimdir. Bedesten adı verilen bu çarşılarda kıymetli kumaşlar, değerli mücevherler ve antika eşyalar satılmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre bedesten kelimesi, çeşitli kumaşların ve altın gibi değerli madenlerden yapılmış eşyaların alınıp satıldığı kapalı çarşı olarak ifade edilmektedir.

Bedesten Nereye Denir?

Bir yerin bedesten olarak ifade edilmesi için birtakım eşyaların alınıp satılması gerekmektedir . Ancak bedestenlerde alınıp satılan bu eşyaların kıymetli ve değerli olması gerekmektedir.