Eğitim Bemol Nedir? Diyez Ve Bemol İşaretleri Ne İçin, Nasıl Kullanılır?

Bemol Nedir? Diyez Ve Bemol İşaretleri Ne İçin, Nasıl Kullanılır?

23.04.2021 - 01:27 | Son Güncellenme:

Müzikle uğraşmaya başlayınca birçok terim işin içine girmeye başlar. Her dalda olduğu gibi müzik alanında da kendine özgü terimler bulunmaktadır. Müzik de sıklıkla bemol ve diyezlerle karşılaşmak mümkündür. Bemol ve diyezin anlamı nedir? Bemol ve diyez ne için kullanılmaktadır? Sizler için müzik notalarında kullanılan diyez ve bemol hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.

Bemol Nedir Diyez Ve Bemol İşaretleri Ne İçin, Nasıl Kullanılır

Bemol ve diyez yanına geldiği notayı etkileyen işaretlerdir.

Bemol Nedir?

Müzik notalarında notalar dışında birçok işaret görmeniz mümkündür. Bemol işareti de notaların yanında göreceğiniz bir nota işaretidir. Bemol işareti hangi notaya gelmişse o notayı yarım ses pesleştirmektedir yani sesi kalınlaştırmaktadır. Bemol işareti b şeklinde gösterilmektedir. Diyez işareti # şeklinde gösterilmektedir.

Diyez ve Bemol Ne İçin Kullanılır?

Bemol işareti yanına geldiği notayı yarım ses kalınlaştırmaktaydı. Diyez işareti ise yine notaların yanına gelmektedir. Diyez işareti alan nota yarım ses tizleşmektedir yani yarım ses incelmektedir. Bazı müziklerde veya şarkılarda tam notaların kullanılması uyumlu olmadığı için kalınlaşması veya incelmesi gerekmektedir bu nedenle diyez ve bemol fazlasıyla önemlidir.