Eğitim Ben Ne Demek? Ben Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Ben Ne Demek? Ben Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

19.07.2022 - 17:14 | Son Güncellenme:

Ben, TDK sözlük anlamı ego ya da birinci tekil kişi demektir. Ayrıca oltaya koyulan yem ya da kuşun yavrusuna taşıdığı yemek için de ben denir. Saçta veya sakalda çıkan beyazlıklar için de ben denmesi doğrudur. Ben sözcüğünün TDK sözlük anlamını detaylarıyla ile derledik.

Ben Ne Demek Ben Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Ben, kuşun yavrusuna taşıdığı yem ya da oltaya koyulan besin anlamındadır. Ayrıca ego ya da kişileri diğerlerinden ayıran bilinç anlamları da vardır.

Ben Ne Demek?

Ben, herkes tarafından sürekli kullanılan ve her yerde karşılaşılan bir sözcüktür. Ben kelimesinin dilimizde birçok anlamı mevcuttur. İlk olarak ben kelimesinin anlamı birinci tekil kişi demektir. Ben, TDK sözlük anlamına göre tende bulunan ufak leke, saçtaki beyazlık ya da oltaya koyulan yem anlamlarındadır.

Ben TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Ben kelimesinin TDK sözlükte birden fazla anlamı vardır. Ben TDK sözlük anlamına göre tende olan koyu renkli kabartı, olgunlaşma belirtisi ya da saçta veya sakalda olan beyazlık demektir. Ayrıca ben kelimesinin kuşun yavrusu için taşıdığı yem ve kişiyi diğer varlıklardan ayıran bilinç anlamları da vardır.