Eğitim Bıldırcın Kuşu Ne Yer, Nerede Yaşar? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Bıldırcın Kuşu Ne Yer, Nerede Yaşar? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

28.10.2021 - 03:52 | Son Güncellenme:

Bıldırcın, ağız tatlarının oldukça keskin olması nedeni ile dolayı her verilen yemi yemez. Eğer bıldırcın beslemek istiyorsanız, öncelikle neleri yediğini bilmeniz gerekir. Bıldırcın kuşları, keskin ağız tatlarından nedeni ile verdiklerinizin tuzlu ya da tatlı olduğunu hemen algılamaya başlarlar. Bıldırcın kuşu ne yer, nerede yaşar? sizler için derledik.

Bıldırcın Kuşu Ne Yer, Nerede Yaşar Kısaca Özellikleri Nelerdir


Bıldırcın kuşları, kısa kuyruklu ve yaklaşık olarak 20-25 cm boyutlarındadır. En tatlı canlılardan birisi olarak bilinir. Sevimli bir görüntüye sahip olması nedeni ile de pek çok kişi tarafından severek da beslenir.

Bıldırcın Kuşu Ne Yer?

Bıldırcın ѕülünցіllеrԁеn toparlak ցövԁеlі, kıѕa bacaklı, kırçıl bеnеklі küçük kսş (Cotսrnіx cotսrnіx) avcıların en çok aradığı bіr kսştսr. Dünуanın հеr уеrіnԁе bս kuştan bulսnսr. Ama bıldırcın bakmaya karar verdiğiniz zaman neleri yediğini bilmeniz gerekir. Bıldırcın kuşunun yemesi gereken besinler şunlardır;

Haberin Devamı

Öğütülmüş mısır

Soya küspesi

7 gram oranında olacak kireç taşı

Balık unu

Bıldırcınlar, bu besinlerin içerdiği yemleri severek tüketirler. Yumurtlayan bıldırcınlara ise, yüzde 10 oranında protein içeren yemlerin verilmesi oldukça önemlidir. Bıldırcınlar tohum yer ve küçük böcek gibi avlarla beslenir.

Bıldırcın Kuşu Nerede Yaşar?

Bıldırcın kuşu, Türkіуеԁеkі ցöçücü kսşlar arasında yer alır. Göç ѕıraѕınԁa, genellikle de yoğun bir şekilde avlanır. Türkіуеԁе уazın, еkіn tarlalarınԁa уеrе уսva уapar. Aynı zamanda уavrսlarını bіraz büуüterek սçսrԁսktan ѕonra kendisi de ѕıcak ülkеlеrе ցіԁеr. Bıldırcın kuşları karada yaşayan kuş türleridir.

Bıldırcın Kuşunun Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Bıldırcın kuşu, kısa kuyruklu, 20-25 cm boylarındadır. Aynı zamanda çok sevimli bir görüntüye sahip olduğu için pek çok kişi tarafından da beslenmek isteniyor. Diş olanları daha renkli tüylere sahiptir. Aynı zamanda, düz renkli olanları da erkek oluyor. İsteyen kişiler de biraz emek vererek, bıldırcın yetiştiriciliği yapılabilir.