Eğitim Bile Zarf Mıdır Edat Mıdır?

Bile Zarf Mıdır Edat Mıdır?

27.04.2021 - 04:49 | Son Güncellenme:

Zarf ve edat konuları, öğrencilere ilkokuldan itibaren öğretilen Türkçe dersi konularıdır. Dil bilgisi içerisinde yer alan bu konular, hem her öğrencinin hakim olması gereken konular iken hem de sık sık karıştırılan konulardır. Bu yüzden de her zaman merakla araştırılır. En çok karıştırılan konulardan biri olan bile sözcüğünün zarf mı yoksa edat mı? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Bile Zarf Mıdır Edat Mıdır

Zarf ve edat, karşımıza yalın halde çıkabileceği gibi ek almış şekilde de çıkabilir. Hatta bazı edat ve zarf sözcükleri kalıplaşmış olup ilk bakışta cümle içerisinde görülebilir. Anlamak için cümle ögelerine soru sorma yöntemi de kullanılır.

Bile Zarf mıdır? Edat mıdır?

Zarf ve edatlar bir diğer adları olan belirteç ve bağlaç olarak da karşımıza çıkabilir. Bir sözcüğün zarf mı edat mı olduğunu anlamak çok basittir. Zarflar, fiile yöneltilen sorular ile bulunabilir. Ayrıca cümleden çıkarıldığında cümle anlamında bozulma meydana gelir. Ancak edatlarda cümle anlamı çıkarılsa bile bozulmaz. Bu yüzden bile sözcüğü de cümle içerisinde anlam bozmayan bir sözcük olup bu durumda edattır.