Eğitim Bilfen Okulları’nda Çanakkale ruhu canlandı

Bilfen Okulları’nda Çanakkale ruhu canlandı

20.03.2015 - 15:11 | Son Güncellenme:

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı kutlamaları kapsamında bine yakın öğrencinin rol aldığı “Cepheden Mektup Var” gösterisine sanatçı Eda Özülkü de eşlik etti.

Bilfen Okulları’nda Çanakkale ruhu canlandı

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı anısına hazırladıkları “Cepheden Mektup Var” drama gösterisini sanatçı Eda Özülkü eşliğinde sunan Bilfenli öğrenciler velilerini ağlattı.

Haberin Devamı

Bilfen Okulları Ankara, İstanbul ve Kayseri kampüslerinde sekiz kez sahnelenen Çanakkale 100.yıl Programında bine yakın öğrenci görev aldı. Misafirlere, Çanakkale Savaşlarında askerin içtiği yarma aşı çorbası ikram edildi. Tarihe damga vuran Çanakkale cephesinin aslına uygun dekorlarla canlandırıldığı sahneye “Yüce dağ başında” türküsünü söyleyerek asker üniformaları ile çıkan öğrenciler, “görsel sunumlar eşliğinde Anzak ve Türk askerlerinin ailelerine yazdıkları mektupları okudular. Kimi öğrenciler Anzak askeri, kimi öğrenciler “Kınalı Ali” olurken asker yolu bekleyen gelinlik kızlar da danslarıyla eşlik ettiler. Duygu dolu sahneleri adeta yaşayarak canlandıran öğrencilerin performansı ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

“Yüzyılın son centilmen savaşı” olarak kaynaklarda yerini alan Çanakkale Savaşı’nın, Çanakkale Ruhu ve şehitlerin hatıralarının anıldığı gösteride, izleyenler de duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Bilfen Okullarının farklı şubelerinden bin yakın öğrencinin görev aldığı gösteriye, sanatçı Eda Özülkü de canlı performansıyla eşlik etti. Özülkü, “Çanakkale Türküsü” “Asker Yolu Beklerim” ve “Eledim eledim” türkülerini de öğrencilerle birlikte seslendirdi.