Eğitim Bina Güçlendirme Nasıl Yapılır? Bina Güçlendirme Yöntemleri Nelerdir?

Bina Güçlendirme Nasıl Yapılır? Bina Güçlendirme Yöntemleri Nelerdir?

28.05.2021 - 13:43 | Son Güncellenme:

Güvenli yaşam koşulları elde edebilmek için binalar her zaman güçlendirilir. Bunu sağlamanın ise birçok farklı yöntemi bulunuyor. Peki bina güçlendirme nasıl yapılır? Bina güçlendirme yöntemleri nelerdir? İşte bu konu hakkında merak edilen bilgiler.

Bina Güçlendirme Nasıl Yapılır Bina Güçlendirme Yöntemleri Nelerdir

Şüphesiz başta deprem tehlikesi olmak üzere birçok hava koşuluna karşı, mutlaka bina güçlendirilmesi yapılmalıdır. Altyapı sistemlerinin güçlenmesi, deprem tehlikesini önlemek ve sızdırmanın önüne geçebilmek için günümüze değişik yöntemler öne çıkar.

Haberin Devamı

 Bina Güçlendirme Nasıl Yapılır?

 Bina güçlendirmesi yapabilmek için öncelikle bir uzmandan destek almak en önemli husustur. Farklı konulardaki uzmanlar gelerek bina içerisindeki eksik yanları ortaya çıkarır. Böylece bina güçlendirmenin temeli olan mantolama sistemleri hakkında detaylı bir plan çıkarılır. Aynı zamanda bina tesisatı konusunda da yapılacaklar öne çıkarılır ve buna göre işlem gerçekleştirilir. Ayrıca bina ilk yapılırken güçlendirme konusunda kullanılacak olan malzemeler çok önemlidir. Özellikle çelik ve betonarme mantolama sistemleri, dayanıklılık konusunda önemli bir potansiyel teşkil ediyor.

 Bina Güçlendirme Yöntemleri Nelerdir?

 Birçok bina sahibinin merak ettiği konulardan biri bina güçlendirme yöntemleridir. Hatta bunun bina yapımı noktasında en önemli hususlar arasında geldiğini elbette söylemek mümkün. Binanın yapısına ve ihtiyacına bağlı olarak, günümüzde bina güçlendirme için pek çok yöntem bulunuyor.

Haberin Devamı

 - Mantolama ve gömlek geçirme yöntemleri

 - Kanat ekleme yöntemleri

 - Eski ve yeni betonları etkin biçimde kaynaştırma

 - Çelik mantolama sistemi

 - Kolon mantolama yöntemi

 - Betonarme mantolama 

 - Epoksi enjeksiyon

 Özellikle deprem ve bazı darbelere karşı binanın güçlenmesi büyük öneme sahiptir. Türkiye coğrafi açıdan hem deprem hem de pek çok hava koşuluna karşı risk altında olan ülkelerden biridir. O yüzden binanın baştan güçlendirilmesi en önemli husustur. Ancak farklı amaçlar doğrultusunda sonradan yapılacak mantolama sistemleri de çok önemli bir yere sahiptir.