Eğitim Bireysel Sporlar Nelerdir? İsimleri İle Birlikte Bireysel Spor Dalları

Bireysel Sporlar Nelerdir? İsimleri İle Birlikte Bireysel Spor Dalları

08.06.2021 - 01:53 | Son Güncellenme:

Spor dalları kendi içerisinde bireysel sporlar ve takım sporları olarak ikiye ayrılır. En az iki oyuncunun aynı ekipte yer aldığı sporlara takım sporları denir. Örneğin futbol 11, basketbol 5, voleybol ise 6 kişilik iki takımla oynanır. İki oyuncunun herhangi bir takımın içinde yer almadan mücadele ettikleri branşlar ise bireysel spor olarak adlandırılır. Bireysel sporlar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bireysel Sporlar Nelerdir İsimleri İle Birlikte Bireysel Spor Dalları

Bireysel sporların ortak özelliği takım oyununa bağlı kalmaksızın kondisyona dayalı olmasıdır. Görev dağılımının olmadığı bu tür sporlarda kondisyon kadar konsantrasyon da büyük önem taşır. 

Haberin Devamı

 İsimleri ile Birlikte Bireysel Sporlar Nelerdir? 

 1- Bisiklet Yarışı 

 Bisiklet yarışları sürelerine ve pistlere göre üç ana grupta toplanır. Bunlar sırasıyla bisiklet krosu, pist yarışı ve yol yarışıdır. 

 2- Yüzme: 

 İlk kez 241 kişinin katıldığı 1896 Atina Olimpiyatlarında düzenlenen yüzme, en eski olimpik sporlardan biridir. Karışık, serbest ve kurbağalama stilinden sonra karışık ve kelebekleme stili yüzme müsabakaları da olimpiyatlarda yer almıştır. 

 3- Bowling: 

 En popüler iç mekan oyunlarından biri olan bowling de bireysel sporlar arasında yer alıyor. İlk kez 19. yüzyılın ikinci çeyreğinde oynanmaya başlanan bowlingte amaç, mümkün olduğunca az atışla çok lobut devirmektir. 

 4- Okçuluk: 

 Tarihi 15. yüzyıla kadar uzanan okçuluk sporu, Osmanlı ve Büyük Selçuklu Devleti zamanında da en popüler spor dallarından biriydi. Olimpiyatlarda da yer alan okçuluk sporunun yay avı ve saha okçuluğu gibi çeşitleri bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

 5- Atletizm: 

 Olimpiyatların en fazla ilgi çeken ve izlenen spor dallarından biri olan atletizmde mesafeler kısa, orta ve uzun olarak üçe ayrılır. 

 Diğer bireysel sporlar ise şu şekilde sıralanabilir: 

 1- Binicilik 

 2- Masa Tenisi (Hem bireysel hem takım sporudur) 

 3- Boks 

 4- Rodeo 

 5- Güreş 

 6- Su Kayağı 

Yazarlar