Eğitim Biricik Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Biriciğin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Biricik Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Biriciğin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

27.06.2022 - 01:42 | Son Güncellenme:

Biricik, anlam bakımında bir olan tek olan ve sevgi ifadesi olarak tanımlanmaktadır. Biricik sevgi sözcüğü olarak sıklıkla kullanılmaktadır. En seven tek bir olan bir olan ondan başkası olmayan benzeri bulunmayan yegane, tek şeklinde tanımlanmaktadır. Biricik sözcüğünün birden fazla eş anlamlı sözcükleri yerine kullanılmaktadır. Sevgi sözcüğü olmakla birlikte biricik kelimesi kinayeli cümlelerde de kullanılmaktadır. İşte, tüm detaylar.

Biricik Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Biriciğin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Biricik sözcüğü eşi, benzeri olmayan tek ve benzersiz ifadeleri ile cümle içerisinde kullanılmaktadır. Biricik kelimesi sıfat olarak kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Biricik Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? 

 Biricik sözcüğü sıfat olarak kullanılırken, aynı zamanda özel isim statüsünde de kullanılmaktadır. Kız isimleri içerisinde en çok kullanılan adlar arasında yer alır. Biricik eş anlamlı sözcüklerine bakılacak olursa Yegane, tek, benzersiz kelimeleri kullanılmaktadır. Biricik sonundaki-cik eki sevgi hissi sevecenlik anlamında kullanılması bu kelimenin aşk ve sevgi cümlelerinde geçmesine sebep olmaktadır.

 Biriciğin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

 Cümlenin kuruluşu ve yapısına göre sözcüğün kendisi veya eş anlamı sözcük kullanılmaktadır. Biricik kelimesi genellikle samimiyet ifadesi sevgi sözcükleri arasında yer almaktadır. Biricik sözcüğü samimiyet içermesi sebebiyle özellikle makale veya tez gibi ciddiyet içeren yazılarda yegane, tek ya da benzersiz eş anlamlı sözcükler kullanılmaktadır.