Eğitim Bitlisli öğrenciler Türkiye birincisi oldu

Bitlisli öğrenciler Türkiye birincisi oldu

21.05.2024 - 09:42 | Son Güncellenme:

Mersin’de farklı illerden 26 okulun katıldığı tiyatro yarışmasında Bitlis Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro ekibi, sahneledikleri 'Ölüm Konçertosu' oyunları ile Türkiye birincisi oldu.

Bitlisli öğrenciler Türkiye birincisi oldu

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 26 okulun katıldığı tiyatro yarışması yapıldı. 13-16 Mayıs'ta düzenlenen ve 11 kategoride düzenlenen yarışmaya Bitlis Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Kulübü de bir annenin çocuğuna mesleki müdahaleyi anlatan 'Ölüm Konçertosu' tiyatro oyunu ile katıldı. Juri üyelerinin eşliğinde 11 kategoride yapılan okullar arası Türkiye Tiyatro yarışmasında Bitlisli öğrenciler en iyi yönetmen, en iyi oyun, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü aldı. Okulun Tiyatro Kulübü Yöneticisi İngilizce öğretmeni Ahmet Baş, ekibin 7 aylık süreçte büyük başarılara imza attığını söyledi.

Haberin Devamı

Bitlisli öğrenciler Türkiye birincisi oldu

Mersin'deki yarışmada 4 ödülle döndüklerini söyleyen Baş," Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Kulübü olarak, geçtiğimiz Ekim ayında çalışmalara başladık.10 öğrencimizle birlikte bir oyun hazırladık. Oyunumuz çocuk oyunu değil. yetişkin oyunudur. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Türkiye geneli liseler arası tiyatro yarışmasına katıldık. Tiyatro ekibimiz, sahneledikleri performanla jurinin ve izleyicilerin beğenisini kazandı. 11 dalda yapılan yarımada öğrencilerimiz 4 ödül alarak Türkiye birincisi oldu. Onların bu başarısı bizleri gururlandırdı."dedi.

Tiyatro Kulübü'nde yer alan öğrencilerden Sefa Ayaz ise, 7 ay süren okullararası Türkiye birincisi geldiklerini söyledi.