Eğitim Biyogaz Nedir, Nerelerde Kullanılır? Biyogaz Nasıl Üretilir, Nasıl Elde Edilir?

Biyogaz Nedir, Nerelerde Kullanılır? Biyogaz Nasıl Üretilir, Nasıl Elde Edilir?

03.04.2021 - 16:32 | Son Güncellenme:

Son dönemlerde merak edilen yapılar arasında biyogaz geliyor. Özellikle kullanım açısından birçok farklı alanda önemli bir potansiyel teşkil ettiğini dile getirmek mümkün. Peki, biyogaz nedir, nerelerde kullanılır? Biyogaz nasıl üretilir, nasıl elde edilir? İşte bu konu hakkında merak edilen bilgiler.

Biyogaz Nedir, Nerelerde Kullanılır Biyogaz Nasıl Üretilir, Nasıl Elde Edilir

Karbondioksit ya da hidrojen sülfür ile beraber birçok farklı bileşen dahilinde biyogaz oluşur. Bu oluşum ise farklı alanlarda etkin bir enerji desteği sağlamaktadır. Aynı zamanda her geçen gün kullanım alanının daha yaygın hale geldiğini dile getirmek mümkün.

Haberin Devamı

Biyogaz Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Çeşitli bitki türleri ve tarımsal atıklar kullanılarak biyoloji kaynakları üzerinden elde edilen enerjiye biyogaz denir. Başta ısı üretimi olmak üzere aynı zamanda elektrik üretimi konusunda yaygın olarak kullanılır. Motorlarda ve yan ürünlerde de kullanılan bir enerji türü olarak ifade etmek mümkün. Genel olarak tesislerde kojenerasyon ile birlikte elektrikli ısı üretimi noktasında önemli bir potansiyel teşkil eder.

Biyogaz Nasıl Üretilir, Nasıl Elde Edilir?

Orman ve tarımsal atıklar kullanılmak suretiyle biyogaz üretimi gerçekleştirilmektedir. Yani bitki ve hayvan bazlı organizmalar üzerinden üretim gerçekleştirildiğini söylemek mümkün. Tabii bunun için özel bir tesis kurulması gerekmektedir. Kurulan bu tesisi içerisinde bitkisel ve hayvansal atıklar yakılır. Bu yapım neticesinde ortaya çıkan enerji belli bir noktada muhafaza edilir. Böylece çok daha uygun maliyet ile beraber etkin bir şekilde enerji kazanımı sağlanır.

Haberin Devamı

Bu kazanım enerji elde etme olanağı sağlarken, aynı zamanda çevre halka da kazanç elde etme olanağı vermektedir. Çünkü biyogaz veya biyokütle enerji kazanımı gerçekleştirmek için, hayvansal ve bitkisel atıklar çevre halkından temin edilir. Belli bir miktar ücret dahilinde bu atıklar satın alınır ve böylece iyi bir kazanç elde etme şansı yakalanır.