Eğitim Biyometrik Fotoğraf Ölçüleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Biyometrik Fotoğraf Ölçüleri Ve Özellikleri Nelerdir?

11.02.2022 - 01:11 | Son Güncellenme:

Biyometrik fotoğraf birçok kişi tarafından araştırılan fotoğraflardan biridir. Özellikle son dönemlerde birçok yer tarafından istendiğinden araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan biyometrik fototğraf nedir ve ölçüleri nelerdir öğrenebilir buna göre kullanabilirsiniz. Biyometrik fotoğraf ölçüleri ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Biyometrik Fotoğraf Ölçüleri Ve Özellikleri Nelerdir

 Biyometrik fotoğraf ölçüleri 40 mm x 60 mm'dir. Biyometrik fotoğrafların beyaz fonda olması ve mutlaka desensiz olması gerekir.

Haberin Devamı

 Biyometrik Fotoğraf Ölçüleri Nelerdir?

 Biyometrik fotoğraf son zamanlarda birçok yer tarafından istenen fotoğraflardan biridir. Bu nedenle birçok kişi fotoğrafçılara giderek biyometrik fotoğraf çektirmektedir. Biyometrik fotoğraf ölçüleri 50 mm x 60 mm'dir. Beyaz fonda çekilmesi gereken ve desensiz olması gereken bu fotoğraflar genelde evraklar için kişilerden istenmektedir.

 Biyometrik Fotoğraf Özellikleri Nelerdir?

 Biyometrik fotoğraflar ICAO tarafından belirlenmiş olan bir makinede yüksek kaliteli ve 50 mm x 60 mm boyutta çekilmesi gereken bir fotoğraftır. Kimlik kartlarında, pasaportlarda kullanılan biyometrik fotoğraflarda yüz biyometrisinin net olarak tespit edilmesi önemlidir. Bu nedenle biyometrik fotoğraflar beyaz bir arka planda ve kişilerin yüzlere net bir şekilde belli olarak çekilmektedir.