Eğitim Blockbuster Ne Demek, Türkçesi Nedir? Blockbuster Filmleri Nelerdir?

Blockbuster Ne Demek, Türkçesi Nedir? Blockbuster Filmleri Nelerdir?

21.04.2022 - 12:58 | Son Güncellenme:

İngilizce kelime olarak öne çıkan blockbuster, aynı zamanda dünya çapında taşıdığı anlam ile beraber çok fazla kullanılır. Peki, blockbuster ne demek, Türkçesi nedir? Blockbuster filmleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Blockbuster Ne Demek, Türkçesi Nedir Blockbuster Filmleri Nelerdir

 Kökünü İngilizce olarak öne çıkan blockbuster kelimesi, taşıdığı Türkçe anlamı üzerinden yine Türkçede yaygın kullanılır. Özellikle popüler olan birçok farklı alan içerisinde taşıdığı anlam ile beraber ön plana çıkar.

Haberin Devamı

 Blockbuster Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Sinema ve daha müzik ve birçok sanat alanı ile değişik sektörler konusunda, durumun en popüler olan kısımlarını gösteren kelime blockbuster olarak ifade edilir. Özellikle bu konuda taşımış olduğu anlamları farklı biçimlerde ele almak mümkün.

 - En çok kazanan ve en çok kullanılan ilaçlar

 - En ses getiren müzikler ve parçalar

 - Sinema ve televizyon alanlarında kullanımı

 - Uçak bombası

 - Gişe bombası

 Bu şekilde Pek çok alanın üst seviye kısmını gösteren kelime olarak Türkçe karşılık şeklinde ön plana çıkar.

 Blockbuster Filmleri Nelerdir?

 Özellikle bu kelime filmler üzerinden ele alınır ve taşıdığı anlam ile birlikte değerlendirilir. Genelde ise blockbuster filmleri aynı zamanda diş hekimleri olarak ele alınır. Yani diğer bir ifade ile beyaz perdeye yansımış olan, ayrıca çok yüksek gişe hasılatı elde etmiş popüler filmlerdir. Bu konuda birçok insanı sinemaya çekmiş olan hem Hollywood hem de Türkiye ve birçok farklı yerden değişik filmleri ele almak mümkün.