Eğitim Blöf Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Blöf Yapmak Ne Demektir?

Blöf Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Blöf Yapmak Ne Demektir?

04.06.2021 - 03:22 | Son Güncellenme:

Blöf kelimesi özellikle poker oyunları üzerinden çok sık duyulan sözcükler içerisinde yer alır. Tabii amaca uygun günlük yaşamda kullanılan bir kelime olduğunu dile getirmek gerekir. Peki, blöf ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Blöf yapmak ne demektir? İşte bu kelime için merak edilen bilgiler.

Blöf Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Blöf Yapmak Ne Demektir

Taşıdığı anlamı ile beraber blöf kelimesi günlük hayatta çok sık kullanılmaktadır. Özellikle poker oyunu üzerinden birçok kişi için kullanılan bir sözcük olarak öne çıkar. Ayrıca herhangi bir olay ya da konu olduğunda da değerlendirilmektedir.

Blöf TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Blöf kelimesinin Türk dil kurumu karşılığı; Karşındakini yanıltarak ya da yıldırmak suretiyle, herhangi bir işten caydırmak amaçlı aslı olmayan sözleri dile getirmektir. Aynı zamanda aldatıcı davranmak şeklinde de ifade etmek mümkün.

Blöf Yapmak Ne Demektir?

Blöf yapmak karşı tarafa herhangi bir durum karşısında kandırmak ya da aldatmaya çalışmak şeklinde ifade edilir. Örneğin poker oyunu içerisinde kişinin elinde çok iyi bir kart varken kötü bir kart olduğunu söylemesi gibidir. Bu kişi blöf yapar ve karşısındakini pes ettirmek için bu yöntemi kullanır.