Eğitim Boğaziçi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. İnci atandı

Boğaziçi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. İnci atandı

22.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre; Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne de Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı.

Boğaziçi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. İnci atandı

 

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ - Prof. Dr. İnci, önceki Rektör Melih Bulu’nun 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınmasına kadar yardımcılığını üstlenmişti. Bulu’nun ardından rektörlüğe  vekaleten getirilen İnci’nin ilk icraatı Prof. Dr. Can Candan’ı uzaklaştırmak olmuştu. 19 rektör adayının bulunduğu Boğaziçi’nde tüm adaylar, akademisyenler tarafından oylanmıştı. Akademisyenler 17 rektör adayını destekleyerek, Prof. İnci için yüzde 95; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu için yüzde 93 oranında karşı oy kullanmıştı.

Haberin Devamı

Tepki sürüyor

Boğaziçi’ne Prof. İnci’nin atanmasına akademisyenler ve öğrenciler tepki gösterdi. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Lale Akarun, “17 akademisyenin birisi bile mülakata çağrılmadı. Kâbus devam edecek. 8 aydır oradaydık; kâbus bitinceye kadar devam edeceğiz” dedi. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tuna Tuğcu ise mesajında “Boğaziçi Üniversitesi’nde Hoca olmak gurur verici. Ama aday olup, yüzde 95 güvensizlik oyu alıp yine de görevlendirmeyi kabul ediyor olmak üzücü. Hoca olarak saygı görmek varken değer miydi? Koltuk insanın başını aşıyorsa kişiyi yüceltmez, küçük gösterir” ifadelerine yer verdi.Boğaziçi Dayanışması da sosyal medyada şu mesajı yayınladı: “Boğaziçi direnişinin bütün bileşenlerini Kayyum Naci İnci’ye karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Tüm kayyumlar gidene kadar direnişe devam.”

Haberin Devamı

‘En derin saygılarımla’

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr Mustafa Kurt sosyal medya hesabından teşekkür mesajı paylaştı. Kurt’un mesajı şöyle: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleri ile Marmara Üniversitesi Rektörü olarak atanmış bulunuyorum. Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne şahsımı layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi en derin saygılarımla arz ederim.”