Eğitim Boğaziçi’nde fakülte kararı Danıştay’da

Boğaziçi’nde fakülte kararı Danıştay’da

30.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, üniveriteye Hukuk ve İletişim fakülteleri kurulmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı Kararı’nı, Danıştay’a taşıdı.

Boğaziçi’nde fakülte kararı Danıştay’da

Kararın yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini talep eden akademisyenler yazılı açıklamalarında, şu bilgilere yer verdi:

Haberin Devamı

“6 Şubat 2021 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile üniversitemiz bünyesinde kurulan iki yeni fakültenin, Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi’nin kurulma kararının iptal edilmesini talep ettik… Bu kararın anayasal ilke ve kurallarla bağdaşmaktan uzak, hukuka aykırı, hatta yasal olarak kendi içinde çelişkili bir karar olduğunu belirtmek isteriz. Kurulduğu ilan edilen Hukuk Fakültesi’ne, yine üniversitemize (Boğaziçi Üniversitesi Senatosu, üniversitemiz Yönetim Kurulu ve diğer kurullarımıza) hiçbir biçimde danışılmadan, üniversite dışından bir akademisyen dekan olarak atanmıştır. Bu şekilde tepeden inme fakülte açma kararı almak, atamalar gerçekleştirmek anayasal ilkeler ve kurallarla bağdaşmamaktadır. Yükseköğretim Kanunu’na, hukuka açıkça aykırıdır ve kamu yararı gözetmekten uzaktır... Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri olarak özgür ve demokratik bir üniversite için mücadele etmeye devam edeceğimizi, başlattığımız hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”