Zıt Anlamlı Kelimeler Bol Zıt Anlamlısı Nedir? Bolun Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Bol Zıt Anlamlısı Nedir? Bolun Zıt Anlamı Olan Kelimeler

04.03.2021 - 17:30 | Son Güncellenme:

Zıt anlamlı kelimeler her dilde olduğu gibi bizim dilimiz için de son derece önemli olmaktadır. Çünkü zıt anlamlı kelimeler anlatım ve kelime zenginliğini dilimize sunmaktadır. Diğer bir yandan zıt anlamlı kelimelerin bilinmesi anlatımın doğru ve akıcı olması yönünden önemli olmaktadır. Bu sebeple sizlere bol zıt anlamlısı ile ilgili bilgileri derledik

Bol Zıt Anlamlısı Nedir Bolun Zıt Anlamı Olan Kelimeler


Bol kelimesi sesteşi olan ve sıfat olan kelimelerden birisi olmaktadır. Bu kelimenin sesteşi olan kelime dilimize Fransızcadan geçmiş bulunmaktadır ve anlamı özel cam şişelerin içerisine meyve suyu, şarap, maden suyu ve likör konularak hazırlanan bir içki olmasıdır. Bol kelimesinin sıfat olarak kullanılan anlamlarından ilk içerisine girilebilecek şeylerin büyük olması olurken ikinci anlamı ise nicelik bakımından alışılmış olandan daha büyük veya fazla olan olmaktadır.

Bolun Zıt Anlamı Olan Kelimeler

Sıfat kelimelerden birisi olan bol kelimesinin zıt anlamlı kelimeleri de sıfat olmaktadır. Bol kelimesinin karşıt anlamı olan kelimelerin başında ise dar kelimesi gelmektedir. Ayrıca bereketsiz, ender, az ve kıt kelimeleri de bol kelimesinin zıttı olan kelimeler arasında yer almaktadır.