Eğitim Bordür Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Ölçüleri Nelerdir?

Bordür Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Ölçüleri Nelerdir?

04.01.2022 - 16:43 | Son Güncellenme:

Bordür taşı, yapay ya da doğal taşlardan üretilen, genellikle reflüj, kaldırım, sahil, park, rögar, bahçe gibi pek çok alanda kullanılan yapı elamanlarına denir. Bordür taşları, günlük peyzaj alanlarında hayatı kolaylaştırmak için sıkça tercih edilir. Bordür taşı nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Bordür Taşı Nedir, Ne İşe Yarar Ölçüleri Nelerdir

Günümüzde kullanılan pek çok ürün, insanların hayatını kolaylaştırmak ve hayatı güzelleştirmek amacı ile üretilir. Bordür taşı da bu taşlar arasında yer alır.

Haberin Devamı

 Bordür Taşı Nedir? 

 Bordür taşı, şehre şık bir görünüm katmak ve insan hayatını kolaylaştırmak için kaldırım kenarları, bahçeler, reflüjler, parklar vb. pek çok alanda kenarlık olarak kullanılan yapı elamanıdır. Aynı zamanda kenarlık anlamına da gelen bordür taşı, kullanım alanlarına göre birbirinden farklı uzunluk, ağırlık, renk, yükseklik, genişlik ve kesim türüne göre değişiklik gösterir.

 Bordür Taşı Ne İşe Yarar?

 Bordür taşı, hem tasarım için hem de hayatı kolaylaştırmak için sıkça kullanılır. Hayatın pek çok alanında tercih edilen bordür taşı, sokaklara şık bir görünüm katar. Aynı zamanda hayatı kolaylaştırmak için üretilmiştir. Bordür çeşitleri, kullanılacakları yere göre farklı ebatlarda ve boyutlarda sıkça kullanılır.

Haberin Devamı

 Bordür Taşı Ölçüleri Nelerdir?

 Günlük hayatta pek çok farklı kullanım alanı bulunan bordür taşı çeşitleri, birbirinden farklı yükseklik, genişlik, uzunluk, boyut, kesim türü ve ölçülere de sahiptir. Aynı zamanda ölçüleri gibi renkleri de birbirinden farklı olan bordür taşları genellikle turuncu, gri, koyu gri, kahverengi ve açık kahverengi tonlarında üretilir. Kullanım alanına göre boyutlarında da değişiklik olan bordür taşının bazı ölçüleri ise şunlardır:

15 x 20 x 50 (bordür)

15 x 30 x 50 (bordür)

15 x 25 x 50 (bordür)

10 x 15 x 70 (bahçe bordürü)

12 x 22 x 70 (beton bordür)

15 x 30 x 75 (T.CK. bordür)