Eğitim Borneo Adası Nerede, Hangi Ülkede? Borneo Adasına Nasıl Gidilir?

Borneo Adası Nerede, Hangi Ülkede? Borneo Adasına Nasıl Gidilir?

01.05.2023 - 14:56 | Son Güncellenme:

Borneo adası Asya'nın en büyük adasıdır. Güneydoğu Asya denizcilik bölgesinin tam merkezinde yer alan Borneo adasının kuzeyi tamamen Güney Çin Denizi ile çevrilmiştir. Borneo adası hangi ülkededir ve Borneo adasına nasıl gidilebilir? İşte, tüm detaylar.

Borneo Adası Nerede, Hangi Ülkede Borneo Adasına Nasıl Gidilir

 Borneo adasına ülkemizden direkt olarak uçuş yoktur. En kolay ulaşım şekli Singapur aktarmalı olan uçuşları kullanmaktır. 

Haberin Devamı

 Borneo Adası Nerede, Hangi Ülkede?

 Asya bölgesinin en büyük adası olan Borneo adası Sumatra'nın doğusunda, Java'nın kuzeyinde ve Sulawesi'nin de batısında yer almaktadır. Borneo adası Asya denizcilik bölgesinin merkezindedir ve çevresi de tamamıyla Güney Çin Denizi tarafından çevrelenmiştir. Suların yükselmesiyle ortaya çıkmış olan Borneo adası öncesinde Asya'nın bir parçasıydı. Fakat buz devrinin etkisi ile sular yükseldi ve Borneo adası Asya'dan ayrılarak ayrı bir ada haline geldi.

 Borneo Adasına Nasıl Gidilir?

 Borneo adasına İstanbul'dan direkt olarak uçuş yoktur. Gitmek için önce Singapur'a gitmek ve aktarmalı olarak Borneo'ya ulaşım sağlamak mümkündür. Borneo adasının sıcak ve oldukça nemli bir iklimi vardır. Ekvatora yakın bir bölge olduğu için iklimi yıl içinde farklılıklar gösterir.

Haberin Devamı

 Özellikle Kasım ve Nisan ayları arasında yağmur ormanları fazla yağış aldığından yükseklere çıkıldıkça sıcaklık azalır ve seyahat daha ekonomik bir şekilde yapılabilir. Yağışları keyifli olduğundan Kasım ve nisan ayları arasından Borneo adasına gitmek turistik olarak daha pahalı olur. Bornoe adasına giden kimseler için birçok konaklama imkanı da vardır.

 Resort otellerde ya da bungalovlarda konaklama genellikle turistler tarafından tercih edilir. Borneo adası UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan birçok canlı türünü de barındırır. Milli parklarında birçok farklı bitki türünü bulmak ya da dünyanın en büyük çiçeği ile minik filleri görmek mümkündür. Borneo adasında boynuz gagalı kuşlar da görülmesi gereken canlılar arasındadır.