Eğitim Borsada YTD Ne Demek? YTD'nin Açılımı Nedir?

Borsada YTD Ne Demek? YTD'nin Açılımı Nedir?

26.03.2021 - 01:55 | Son Güncellenme:

Borsa günümüzde popüler olan meslekler arkasındadır. Bu yüzden borsa terimleri ile sık sık karşılaşmak mümkündür. Borsada birçok terim kullanılmaktadır bunlardan bir tanesini de YTD’dir. Borsada YTD’nin açılımı nedir? Borsada YTD ne için kullanılmaktadır? Borsada kullanılan YTD ne için kullanılmaktadır ve açılımı nedir sizler için derledik.

Borsada YTD Ne Demek YTDnin Açılımı Nedir

Borsada YTD yatırım tavsiyesi değildir olarak kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

 Borsada YTD Ne Demek?

 Borsada kullanılan YTD terimi yatırım tavsiyesi değildir cümlesinin baş harfleri ile oluşturulmuş bir kısaltmadır. Borsada bu cümleyi kullanmak oldukça önemlidir. Borsa senetleri inceleyen insanların bu cümleyi kullanmasının nedeni kendilerini koruma altına almak içindir. Senetler hakkında fikirlerini belirten insanlar kendilerini dinleyen insanlara bu kısaltmayı kullanarak ben böyle düşünüyorumu anlatmak için kullanmaktadır. 

 YTD’nin Açılımı Nedir?

 YTD kelimesi başka branşlarda farklı amaçlarda kullanılmaktadır. YTD kısaltmasının borsadaki karşılığı yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi değildir cümlesinin baş harflerinden borsada kullanılan YTD kısaltması elde edilmiştir. Borsa ile ilgili bir görüşün sonunda YTD ibaresini bulundurmak yeterli bir şey değildir. Bu kısaltma ile birlikte uyarı metni de yayınlamalıdır.