Eğitim Bot Hesap Ne Demek, Ne İşe Yarar? Bot Profil, Bot Takipçi Nedir?

Bot Hesap Ne Demek, Ne İşe Yarar? Bot Profil, Bot Takipçi Nedir?

20.09.2021 - 15:33 | Son Güncellenme:

Sosyal medyanın son zamanlarda kullanımları bir hayli çoğalmıştır. Kullanımı çoğalan ve her mecradan adından bahsettiren bu sosyal medya hesapları da birbirinden farklı terimleri hayatımıza girdirmiştir. Bot ve bot hesapta bu terimlerden bir tanesidir. Peki, bot hesap ne demektir? Bot hesap ne işe yaramaktadır? Bot profil ile bot takipçi ne anlama gelmektedir? İşte, sosyal medyada kullanılan bot terimi hakkında merak edilen hususlar.

Bot Hesap Ne Demek, Ne İşe Yarar Bot Profil, Bot Takipçi Nedir

Bot hesap daha çok Instagram medyası içerisinde kullanılmakta olan bir terimdir. Bot hesaplar gerçek bir kullanıcı olmayıp, yazılım ve programlar sayesinde oluşturulmuş hesaplardır.

Bot Hesap Ne Demek, Ne İşe Yarar?

Yazılım ve programlar tarafında oluşan ve gerçek kullanıcı içermeyen hesaplara bot hesaplar, gerçek hesapları takip eden programlar tarafından yapılan takiplere ise bot takip adı verilmektedir. Aktif olarak kullanılmayan hesaplarda, bot hesap olabilmektedir.

Bot Profil, Bot Takipçi Nedir?

Yazılımlar tarafından oluşturulmuş profillere bot profil ismi verilmektedir. Gerçek kullanıcılar tarafından kullanılmayan sadece takip amaçlı oluşturulan hesaplara ise bot takip hesapları adı verilmektedir. Bu bot hesaplar ile takip yapılabilmektedir.