Eğitim Bradikinezi Nedir, Neden Olur? Bradikinezi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bradikinezi Nedir, Neden Olur? Bradikinezi Tedavisi Nasıl Yapılır?

26.10.2021 - 16:59 | Son Güncellenme:

Bradikinezi ilk olarak James Parkinson tarafından Parkinson hastalığının bir belirtisi olarak tanımlanmıştır. Ancak bu belirti yalnızca Parkinson hastalığında meydana gelen bir durum değildir. Bradikinezi nedir, neden olur? Bradikinezi tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Bradikinezi Nedir, Neden Olur Bradikinezi Tedavisi Nasıl Yapılır

Bradikinezi rahatsızlığı bir takım hareket bozuklukları ya da bazı ilaçların yan etkileri nedeni ile de meydana gelebilen bir durumdur. Parkinson hastalarının büyük bir çoğunluğu bu problem ile karşı karşıya gelir.

Bradikinezi Nedir, Neden Olur?

Bradikinezi kişilerin hareketlerinin yavaşlaması ile meydana gelen bir durumdur. Kişilerin yürümesinde, harekete başlamasında birtakım yavaşlamalar meydana gelir ve hareketler küçülür. Kişiler yürüyüş yaparken adımlarında kısalmalar meydana gelir. Bunun yanında yazı yazarken de yazılar ilk başta normalken ilerleme durumunda harflerin küçüldüğü ve eğildiği görülür.

Bradikinezi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Eğer bradikinezi durumu Parkinson hastalığından kaynaklanıyorsa o zaman semptomların azaltılması adına dopamin içeren ilaçların kullanılması gerekir. Bu kullanılan ilaçların hastalığı iyileştirme etkisi yoktur. Ancak kişilerin rahatsızlıklarında azalmalar meydana gelir. Hastalığın ilerlemesi durumunda ise bu ilaçlar yeterli gelmemeye başlar. Bu ilaçların yetersiz kalması halinde beyin pili tedavisi uygulanır.