Eğitim Bronkoskopi Nedir? Tıp Dilinde Bronkoskopi Ne Anlama Gelir?

Bronkoskopi Nedir? Tıp Dilinde Bronkoskopi Ne Anlama Gelir?

28.02.2021 - 22:50 | Son Güncellenme:

Boğaz ve gırtlak bölgesi için kullanılan bronkoskopi, akciğerleri incelemeye yardımcı olur. Özellikle akciğer ve boğaz rahatsızlıkları olan kişiler bronkoskopi ile incelenmektedir. Solunum yolları tedavileri ve tanının koyulması için bronkoskopi işlemleri yapılmaktadır. Bronkoskopinin iki farklı amacı bulunmaktadır. Bu yöntem için detaylı bilgileri delredik.

Bronkoskopi Nedir Tıp Dilinde Bronkoskopi Ne Anlama Gelir

Bronkoskopi solunum yolları rahatsızlıklarının tanısını koyma ve rahatsızlığı inceleme için yapılan işlemlerden biridir. Akciğerlere kadar inen bu inceleme işlemine genel olarak bronkoskopi adı verilmektedir.

Bronkoskopi Nedir?

Solunum yollarından aşağı doğru inerek vücudun içini inceleme işlemine verilen ada bronkoskopi denilmektedir. Hava yolları ile içe bakma işlemi ile iç rahatsızlıkla kolay bir şekilde tespit edilmektedir.

Tıp Dilinde Bronkoskopi Ne Anlama Gelir?

Tıp dilinde bronkoskopi akciğer ve solunum yolları başta olmak üzere iç hastalıkları denetleme ve tanı koyma adımları için yapılmaktadır. Boğaz ağrısı, öksürük, boğazda kuruluk ve akciğer rahatsızlıkları yaşayan kişilere bu işlem yapılmaktadır. Bronkoskopi hem tedavi amaçlı hem de tanı koyma amaçlı uygulanmaktadır. Özellikle küçük solunum yolları tedavilerinde en çok kullanılan yöntemlerden biridir.