Eğitim Bursa'da Deniz Var Mı? Bursa'ya En Yakın Denizler Hangileridir?

Bursa'da Deniz Var Mı? Bursa'ya En Yakın Denizler Hangileridir?

19.10.2021 - 01:36 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin birçok şehrinin denizlere kıyısı olduğu bilinmektedir. Denize kıyısı olan yerlerin oldukça popüler bir şekilde ziyaret edildiği bilinmektedir. Bazı şehirlerin ise denize kıyısı olup olmadığı sıkça merak edilmektedir. Bu şehirlerden biriside Bursa şehri olarak bilinmektedir. Bursa'da deniz var mı? Bursa'ya en yakın denizler hangileridir tüm detayları ile derledik.

Bursada Deniz Var Mı Bursaya En Yakın Denizler Hangileridir

Bursa şehri oldukça popüler şehirlerden birisidir. Bu şehrin tarihi ve kültürel yapısı son derece dikkat çekicidir. Bu şehre giden insanlar genel olarak memnun bir şekilde şehirden ayrılırlar. Ayrıca birçok kişi Bursa'da deniz olup olmadığını merak etmektedir.

Haberin Devamı

Bursa'da Deniz var mı?

Bursa Marmara Denizi'nin güneyinde yer almaktadır. Doğal olarak bu şehrin denize kıyısı olduğu bilinmektedir. Yaklaşık 135 kilometre uzunluğundaki kıyısı ile dikkat çeken bu şehrin geniş doğal kumsallara sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca çok güzel göllere sahip olan bu şehrin her yıl birçok ziyaretçiyi kabul ettiği görülmektedir.

 Bursa'ya En Yakın Denizler Hangileridir?

 Bursa'ya en yakın denizler Karacabey ve Mudanya ilçelerinde bulunmaktadır. Bunun yanında Gemlik ilçesinde de çok doğal göller bulunmaktadır. Bursa'ya yakın plajlar arasında ise Eğerce ve Esence plajları ilk sıralarda gelmektedir. Bunun yanında Mesudiye, Kurşunlu ve Yeniköy plajları da bulunmaktadır.

 Özellikle yaz sezonu zamanında İznik'te bulunan plajda büyük bir ilgi çekmektedir. İznik'te yer alan İznik Gölü'de görülmeye değer olan bir yer olarak Bursa'ya yakındır. Yani Bursa'ya giden kişiler için denize girme imkanı bulunmaktadır. 

Haberin Devamı