Eğitim Çalıştılar ve başardılar

Çalıştılar ve başardılar

01.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

LGS’de 193 öğrenci tam puan alarak şampiyon oldu. 2021’de 97 şampiyonun çıktığı LGS’de bu yıl sayı ikiye katlandı.

Çalıştılar ve başardılar

 

OZAN ÖMER KADÜKER - LGS’de en çok birinci çıkaran okul, 16 şampiyonla Bahçeşehir Koleji oldu. Kolejden dört şampiyon başarının sırrını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Zeren Öskiper: Disiplinli ve planlı çalışmayı hiç bırakmadan hazırlandım. Hafta içi ortalama 5 saat, hafta sonu ise daha fazla çalıştım. En büyük destekçilerim okulum, öğretmenlerim, ailem ve arkadaşlarım oldu. Ders çalışırken eğlenmeye de vakit ayırdım. İlk tercihim Galatasaray Lisesi olacak.

Çınar Ertürk: Sınava yaz tatilinde itibaren çalışmaya başlamıştım. Matematiğe ağırlık verdim. Son 1-2 ay kala deneme sayısını artırdım. Hafta içi 9, hafta sonu da 5-6 saatim dersle geçiyordu. Dersin yanı sıra gezmeye de vakit ayırdım. İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih edeceğim.

Arda Doruk Yılmaz: Eksiklerimi kapatacak şekilde az ve öz soru çözdüm. Futbol oynadım, kitap okudum. İstanbul Erkek Lisesi ya da Robert Kolej’i istiyorum.

Haberin Devamı

Umut Çanakoğlu: Programlı çalıştım, deneme çözdüm, konu eksiği bırakmadım. Stres atmak için yürüyüş yaptım. Galatasaray, Alman liselerini veya Robert Kolej’i hedefliyorum.

500 tam puan aldılar

Bilfen Okulları, LGS’de bu yıl 15 şampiyon çıkardı. Uğur Okulları’nda 4 öğrenci Türkiye birincisi oldu. Türkiye genelinde de Kars’ta bir kolejde okuyan Yaren Sude Ayağ, Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları öğrencilerinden Kenan Sari ve Mustafa Yiğit Çelik, Bursa’dan Nurhayat İnci Karasu ve Mehmet Emre Uzun, Başakşehir Akşemsettin Ortaokulu’ndan Ahmet Nusret Turan, Aksaray Piri Mehmet Paşa Ortaokulu’ndan İbrahim Sesci şampiyonlar arasında yer aldı.